Editorial: Hernia de incredere (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Vineri 25.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Hernia de incredere
Autor : Mircea Jacan


Accidentele si bolile nu-i ocolesc nici pe sefii de stat. Cum o treime dintre barbatii trecuti de o anumita varsta au sanse sa faca hernie de disc, nu e mare minune ca napasta asta l-a lovit si pe Traian Basescu. E normal ca presedintele tarii sa aiba parte de cele mai bune ingrijiri medicale si sa se formeze vreo doua comisii de medici care sa se intreaca in datul cu parerea. In schimb, faptul ca Traian Basescu a decis, probabil dupa consultarea specialistilor, sa se opereze la Viena este o palma pe obrazul medicilor romani. Se pare ca atunci cand e vorba de sanatatea proprie, presedintele Romaniei nu are incredere in sistemul de sanatate romanesc, ci prefera sa isi dea coloana pe mainile medicilor din Viena.
Ne putem imagina ca nu a fost inghesuit intr-un salon cu alti sapte-opt bolnavi si nici nu a trebuit sa zaca, nebagat in seama, pe coridoarele spitalului, asa cum patesc sute de mii de romani. Sigur, nu a fost silit sa "impinga" nimic in buzunarele personalului medical. O fi fost groaza de toaletele jegoase ale spitalului sau i-o fi trecut pofta de mancare la vederea meniului si a conditiilor de igiena ale bucatariei? Poate a fost doar neincrederea in priceperea medicilor nostri si in dotarea spitalelor. Tot ce se poate!
La fel de bine, poate ca Traian Basescu nu a gasit niciun chirurg priceput care sa fie membru PD si se va fi temut sa incapa pe bisturiul vreunui pesedist sau al vreunui liberal.
La Viena nu exista probleme din astea. Nici pericolul infectiilor intraspitalicesti, nici umilinta spagilor, nici medici iresponsabili, de teapa legendarului Ciomu.
Necazul e ca milioane de romani trebuie sa se trateze la Bucuresti, la Oradea sau la Vaslui, pentru ca nu isi permit sa dea o fuguta pana la o clinica din strainatate. In jurul lor nu roiesc directori de spitale si ministri ai sanatatii nu-i vegheaza la capatai.
Dupa cum a demonstrat pacientul Basescu, increderea in sistemul sanitar romanesc (si in alte sisteme) dispare atunci cand e vorba de sanatatea proprie. Cand e in joc pielea ta, principiile devin elastice. Cand esti la necaz, te supui sistemului, oricat de ticalosit ar fi.
Fara functia de presedinte, ca om simplu in suferinta, daca nu ar fi avut bani si posibilitati de a se opera la Viena, Traian Basescu ar fi facut la fel ca toti romanii. S-ar fi sufocat intr-un salon aglomerat, ar fi inghitit, cu noduri, mancarea de spital si, pentru putina atentie, ar fi dat spaga. Cu umilinta.


Data adaugarii: Marti 09.05.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Copie palida dupa Sibiu (Vineri 17.11.2006)
Arteziene? Fugi, dom'le de aici! (Miercuri 15.11.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Republica Becalia (Miercuri 20.09.2006)
Bani pentru dotarea scolilor (Miercuri 09.08.2006)
Conflictul de interese (Luni 07.08.2006)
Uta-Utca (Marti 01.08.2006)
Puterea si adevarul (Duminica 30.07.2006)
Meseria de om (Miercuri 26.07.2006)
Stop-cadru in eternitate (Luni 24.07.2006)
Conform planului (Luni 17.07.2006)
Capitala Mitocaniei (Luni 26.06.2006)
Cacealmaua (Miercuri 17.05.2006)
Hernia de incredere (Marti 09.05.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3   4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro