Editorial: Cacealmaua (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Vineri 25.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Cacealmaua
Autor : Mircea Jacan


N-am avut palpitatii cand primarul Petru Filip a anuntat, acum cateva saptamani, ca ne-au suflat polonezii tramvaiele de sub nas. Nici n-am plans cu sughituri, nici nu mi-a venit sa-mi tai venele, de ciuda. Nici macar nu m-am dat cu capul de tastatura, in semn de remuscare si pentru a ma pedepsi pentru ca am scris articole impotriva tramvaielor scumpe. Nu. Doar am ridicat o spranceana, in semn de indoiala, si am asteptat. Nu era deloc in regula. Cu numai vreo luna inainte, Ziarul Primariei arata oradenilor, cu poze cu tot, tramvaiele care se pregateau sa vina. Pentru ca apoi sa aflam ca functionarii Primariei cunoscatori de limba poloneza au gasit ei un articol in care se povesteste ca ni s-au suflat tramvaiele. Si inca la pret mai mare. Povestea era cusuta cu ata alba. Adica, in loc sa trimita un fax sau un e-mail berlinezilor si sa-i intrebe: "Mai baieti, ce-ati facut? Le-ati vandut? Mai aveti tramvaie?", oamenii Primariei citesc articole in poloneza si vin cu ele in conferinte de presa. Sigur, primarul Filip nu a ratat ocazia de a arunca niste sageti spre "o anumita parte a presei" care, cica, ar fi contribuit la caderea afacerii. De parca masina de vot din Consiliul Local sau oamenii primarului nu-si vad inainte de treburi, fara sa le pese de ceea ce apare in presa! Las' ca o sa vedem noi, ziaristii, colo peste trei-patru ani, cand o sa inceapa tramvaiele de acum sa pice, cum o sa ne mai dam cu capul de pereti pentru ca n-am vrut second-handurile berlinezilor!
Basca, am mai aflat ca, la ora conferintei de presa, directorul OTL isi facea geamantanul sa plece la Berlin. Trebuia omul sa pipaie cu mana lui tramvaiele in depou si sa se ciupeasca spre a fi sigur ca nu viseaza. Altul care inca nu a aflat ca un anume domn Bell a inventat telefonul!
Ei, domnul Lupau s-a intors de la Berlin si ne-a dat vestea care ne-a mai adus inima la loc: berlinezii au 350 de tramvaie. Cat sa ajunga intregii Romanii.
Ce rost o fi avut tot suspansul asta cu miros de cacealma?
Se implineste un an de la debutul povestii cu tramvaiele si vreo trei luni de cand instanta a dat castig de cauza Consiliului Local in problema achizitiei. Ce mare chilipir era la 65.000 de euro tramvaiul, ne-am dat seama... Cat de presant a fost termenul incat sa motiveze achizitia fara licitatie, se vede acum. Afacerea tramvaielor second-hand a inceput dubios. Bajbaiala de acum e tot suspecta. Sa-i vedem finalul!


Data adaugarii: Miercuri 17.05.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Copie palida dupa Sibiu (Vineri 17.11.2006)
Arteziene? Fugi, dom'le de aici! (Miercuri 15.11.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Republica Becalia (Miercuri 20.09.2006)
Bani pentru dotarea scolilor (Miercuri 09.08.2006)
Conflictul de interese (Luni 07.08.2006)
Uta-Utca (Marti 01.08.2006)
Puterea si adevarul (Duminica 30.07.2006)
Meseria de om (Miercuri 26.07.2006)
Stop-cadru in eternitate (Luni 24.07.2006)
Conform planului (Luni 17.07.2006)
Capitala Mitocaniei (Luni 26.06.2006)
Cacealmaua (Miercuri 17.05.2006)
Hernia de incredere (Marti 09.05.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3   4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro