Editorial: Conform planului (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 16.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Conform planului
Autor : Mircea Jacan


O fi eficient, dar ceea ce face, de un timp incoace, Theodor Stolojan nu e nici frumos, nici elegant.
Epuizat, deprimat si, posibil, santajat inainte de alegeri, Stolojan a predat fraiele PNL si i-a cedat locul de candidat la Presedintie lui Traian Basescu. Se astepta sa primeasca jucariile partidului inapoi, dar nu s-a intamplat asa, pentru ca Tariceanu nu a vrut sa faca doar figuratie la conducerea PNL.
Asa ca "draga Stolo" a inceput sa-i care coate premierului in presa, fara sa-i pese daca face rau partidului. Desi Stolojan este consilierul presedintelui Basescu, nu stiu, zau, cine pe cine consiliaza. Cand meciul dintre presedinte si premier a intrat intr-o faza deschisa, mi-l imaginez pe Traian Basescu spunand: "Draga Stolo, e timpul sa iesi si tu la inaintare. Hai, mai da si tu!". Si Stolo, cu fortele refacute, a iesit. Pe teren, pe la filialele judetene, ca sa faca recensamantul sustinatorilor. Si a dat. Prin presa, cu interviurile critice. In ultimele declaratii, omul nu mai vorbea ca un liberal. El spunea: "PNL va avea probleme", "PNL a scazut in sondaje", de parca ar fi fost in afara partidului si se uita de pe un tapsan din ograda PD.
Razmerita a atins un punct culminant ieri, cand Stolojan, Mona Musca si Valeriu Stoica au aparut in fata presei, nu in fata partidului, si au cerut restabilirea unitatii si a democratiei interne a PNL, reapropierea de PD si consolidarea Aliantei D.A. Frumos si nobil... Pe romaneste, se traduce simplu: "Dati-ne puterea inapoi!".
Eu, unul, nu pot sa cred ca sondajele de opinie din ultimele saptamani au fost intamplatoare. In PD, Petre Roman a pierdut sefia partidului, in favoarea lui Basescu, atunci cand popularitatea i-a scazut in sondaje sub cea a partidului. Nu m-ar surprinde ca in PNL sa se pregateasca un scenariu similar.
Incep sa le dau dreptate celor care au sustinut ca retragerea lui Stolojan in favoarea lui Traian Basescu, cu putin inaintea alegerilor, a fost doar o stratagema. Pun sub semnul intrebarii si lacrimile lui Basescu.
Mi-este limpede ca proiectul de fuziune dintre PNL si PD exista cu mult timp inaintea alegerilor, dar a fost tinut secret. Basescu si Stolojan batusera palma pe acest "amanunt" care e doar o piesa dintr-un plan mai vast, cu bataie lunga. La capatul planului conceput abil, cu detalii si termene, sta concentrarea puterii in maini foarte putine. O concentrare mai durabila decat au visat vreodata capii PSD, niste bieti diletanti, prin comparatie. Tocmai de aceea, o concentrare a puterii mult mai periculoasa. Mie, unuia, imi da fiori de pe acum si ma face sa ma gandesc, deja, la ziua in care vom plange dupa Opozitie.


Data adaugarii: Luni 17.07.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Copie palida dupa Sibiu (Vineri 17.11.2006)
Arteziene? Fugi, dom'le de aici! (Miercuri 15.11.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Republica Becalia (Miercuri 20.09.2006)
Bani pentru dotarea scolilor (Miercuri 09.08.2006)
Conflictul de interese (Luni 07.08.2006)
Uta-Utca (Marti 01.08.2006)
Puterea si adevarul (Duminica 30.07.2006)
Meseria de om (Miercuri 26.07.2006)
Stop-cadru in eternitate (Luni 24.07.2006)
Conform planului (Luni 17.07.2006)
Capitala Mitocaniei (Luni 26.06.2006)
Cacealmaua (Miercuri 17.05.2006)
Hernia de incredere (Marti 09.05.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3   4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro