Editorial: Diabetul si dependenta de sefie (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Autor : Alexandru Guias


Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a primit o nota din partea dr. Aurel Babes, in care acesta cere sa fie repus in functie. Adresa a fost depusa miercuri, 13 decembrie, "in secret", la secretariatul conducerii spitalui, fara prea multa zarva. "Pot sa spun ca dr. Aurel Babes a depus la noi o adresa in care solicita repunerea sa in functie. Motivatia sa are la baza o adresa pe care el a primit-o personal de la Ministerul Sanatatii Publice (MSP), fiind semnata de o directoare din cadrul ministerului si de ministru. Tin sa precizez ca sefii sectiilor de la spitalele clinice sunt profesori universitari, iar numirea in functie se face de Senatul Universitatii din Oradea si nu de MSP. Din cate stiu eu, Senatul Universitatii nu a adus la cunostinta conducerii spitalului intentia de a schimba seful sectiei de diabet. Deocamdata sef de sectie ramane dr. Amorin Popa. Astept sa vina managerul spitalului de la Bucuresti dupa care vom discuta despre aceasta problema", ne-a declarat dr. Cornel Popa, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean.
Pentru a afla mai multe date l-am contactat si pe Emil Popovici-Mut, managerul Spitalului Clinic Judetean, care ne-a precizat: "Eu sunt acum la Bucuresti si nu stiu prea multe. Tot ce pot sa va spun e ca mi s-a adus la cunostinta faptul ca dr. Aurel Babes a inaintat o cerere privind repunerea sa in functia de sef sectie diabet, insa despre acest lucru voi discuta cand ma voi intoarce la Oradea".
Se pare ca in privinta numirii ca sef de sectie, dr. Aurel Babes aduce ca argument in sprijinul sau participarea la un con- curs national pentru acest post. Acest lucru se contrazice cu legea, care spune clar ca sefii sectiilor clinice sunt numiti de Senatul Universitatii. Am incercat sa stam de vorba si cu dr. Aurel Babes, insa ne-a refuzat pe motiv ca se afla la cursuri, acesta fiind profesor universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea.
Toata tevatura se pare ca a pornit ca urmare a restructurarilor care se fac la sectia de diabet, care a pierdut 40% din paturi (din 70 de paturi au mai ramas 40) si trei medici, iar de la anul medicii aflati la varsta pensionarii vor pleca si ei. Acum sectia are 11 medici pentru cele 40 de paturi ramase.
"Eu nu stiu nimic de nicio schimbare. Acum aflu de la dvs. Eu nu am primit nicio instiintare privind schimbarea mea din functia de sef de sectie, nici verbala si nici in scris", ne-a spus dr. Amorin Popa, seful sectiei de diabet.
Mai acid, prefectul a spus: "Nu am cunostinta de schimbarea sefului sectiei de diabet si nu o comentez. Ma astept insa la orice de la lucratorii din sanatate, deci nu ma surprinde nimic. As fi surprins daca mi-ati spune ca centrul de diabet de la noi merge ca pe roate. Eu ma lupt cu sistemul prost din sanatate si nu cu o anumita persoana".Data adaugarii: Vineri 15.12.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Copie palida dupa Sibiu (Vineri 17.11.2006)
Arteziene? Fugi, dom'le de aici! (Miercuri 15.11.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Rahat de porci (Vineri 29.09.2006)
Republica Becalia (Miercuri 20.09.2006)
Bani pentru dotarea scolilor (Miercuri 09.08.2006)
Conflictul de interese (Luni 07.08.2006)
Uta-Utca (Marti 01.08.2006)
Puterea si adevarul (Duminica 30.07.2006)
Meseria de om (Miercuri 26.07.2006)
Stop-cadru in eternitate (Luni 24.07.2006)
Conform planului (Luni 17.07.2006)
Capitala Mitocaniei (Luni 26.06.2006)
Cacealmaua (Miercuri 17.05.2006)
Hernia de incredere (Marti 09.05.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3   4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro