Editorial: Parlamentii (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Parlamentii
Autor : Mircea Jacan


Parlamentul nostru e un circ, cu bufoni care dau reprezentatii din cand in cand. Luni, a fost randul lui Vadim Tudor si a parlamentilor din PRM. Parlamentii seamana la costum si servieta cu parlamentarii, dar au alt rol in natura.
Parlamentii sunt niste indivizi pe care ii aleg oamenii ca sa nu ramana fotoliile Parlamentului goale. Principala functie a parlamentilor este aceea de a irosi timpul. Ei au darul si harul de a transforma lucrurile simple in lucruri complicate si de a incalci legile pentru a le face cat mai greu de aplicat. Sarcina lor de serviciu este aceea de a-si vota cat mai multe salarii si privilegii. Dupa activitatea preferata, parlamentii se clasifica in trei mari categorii: bufeti, scobitori si motaitori. Bufetii isi petrec mare parte a activitatii la bufet. Scobitorii mediteaza la treburile tarii scobindu-se in nas, iar motaitorii rezolva problemele natiunii, cu ochii inchisi si ridica mana atunci cand colegii ii atentioneaza cu cotul.
Din punct de vedere biologic, parlamentii sunt mamifere pentru ca nasc pui vii. Acest fapt a fost demonstrat experimental, atunci cand numarul voturilor a depasit numarul parlamentilor prezenti. Stramosii lor se numeau delegati si traiau in Marea Adunare Nationala. Cu toate ca la membrele inferioare nu mai au degetul mare opozabil, sunt niste primate foarte indemanatice, fiind capabili, in momentul votului, sa apese mai multe butoane simultan, cu patru sau chiar si cu cinci membre.
Societatea parlamentilor poarta numele de cvorum. Atunci cand acesta este realizat, daca nu doresc sa voteze, parlamentii despica firul in multipli de patru, tergiverseaza, amana, blocheaza, huiduiesc, injura, tropaie, fluiera sau iau o pauza. Cu toate ca au meserii diferite, ei se considera intelectuali si de aceea se adreseaza unii altora prin apelativele: "Porcule" sau "Hotule". Desi exista exemplare care nu au luat cuvantul niciodata pe parcursul celor patru ani, nu pot fi considerati muti, deoarece, in caz de scandal, se alatura corului prin insulte si huiduieli mestesugite.
Pentru ca parlamentii sunt altruisti si se gandesc la binele general, au initiative importante, cum ar fi construirea de piscine si spatii de recreere in cladirea Parlamentului si dotarea cu automobile de lux, telefoane mobile, laptopuri etc.
Unitatea de masura pentru evaluarea activitatii parlamentilor este promisiunea gogonata.
Prin definitie, parlamentii sunt patrioti si trudesc din greu... pentru a aminti ca tot ceea ce fac este pentru binele tarisoarei lor si pentru propasirea neamului.
Pentru ca sunt intelepti, cinstiti si harnici, poporul ii iubeste si ii realege o data la patru ani.


Data adaugarii: Miercuri 20.12.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ifrim, pe loc repaus! (Vineri 15.06.2007)
Despre invinsi, numai de bine... (Luni 21.05.2007)
Ce se-ntampla dupa...? (Vineri 18.05.2007)
DA si NU (Miercuri 16.05.2007)
Razgandirismul (Joi 26.04.2007)
Never say never! (Marti 24.04.2007)
Dreptatea a divortat de Adevar (Joi 05.04.2007)
Sorboneii (Vineri 16.03.2007)
Pliciul lui Dumnezeu (Miercuri 14.03.2007)
Mica tiganiada (Luni 22.01.2007)
Draga comunistule! (Vineri 22.12.2006)
Parlamentii (Miercuri 20.12.2006)
Revolutia interioara (Luni 18.12.2006)
Diabetul si dependenta de sefie (Vineri 15.12.2006)
Orasul cu dromaderi (Joi 23.11.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro