Editorial: Draga comunistule! (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Vineri 25.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Draga comunistule!
Autor : Mircea Jacan


Dragi tovarasi si pretini! Se implinesc 17 ani de cand ati iesit pe strazi fluturand tricolorul decupat, racnind: "Ole, ole, Ceausescu nu mai e!" si "Dictatorul a fugit!". Atunci v-ati imbratisat ca fratii, v-ati salutat cu farurile Daciilor jerpelite si v-ati claxonat, fara sa va injurati in intersectii. Atunci ati ascultat, pentru prima data, colinde la TVR si ati rasuflat usurati cand au fost impuscati Ceausestii.
Au trecut 17 ani de cand vi s-au desfiintat ratiile de zahar, ulei si margarina. De cand nu mai adunati cota de 20 de litri pe luna ca sa plecati in concediu la mare. Tot 17 ani au trecut de cand ati aflat ca in tarile occidentale nu se circula, duminica, alternativ, o data masinile cu numere pare, o data cele cu numere impare, asa cum va explicau "ecologistii" din conducerea de Partid si de Stat.
Saptesprezece ani de cand nu va mai trimiteti bunicii, noaptea, cu scaunele, sa stea la coada la lapte si nu va mai tineti randul cu capacele de butelii pe marginea drumului.
Pe vremuri, stateati la lumanare sau acumulator cand se taia curentul, ca sa participati la efortul tarii de a da mai multa energie electrica la export. Nu mai aveti nevoie de pile ca sa prindeti niste "adidasi" de porc si painea alba din Ungaria nu mai are gust.
Aveti voie sa spuneti orice bancuri, sa criticati cu voce tare pe cine aveti chef, sa cititi orice carte si "almanahele" nu mai au pe prima pagina portretul retusat al conducatorului iubit, impreuna cu 20 de pagini inchinate activitatii sale revolutionare.
Draga tovarase! Nu mai asculti "Europa libera" in surdina, de teama ca te dau in gat vecinii, la Securitate. Nu mai vibrezi de patriotism revolutionar cand asculti magistrale cuvantari si nu mai trebuie sa inveti cat otel pe cap de locuitor va da Romania in urma Directivelor Congresului al XV-lea.
Saptesprezece ani de cand nu mai e o crima sa ai rude in strainatate, nu mai ovationezi si nu mai strigi sloganuri cand vine Tovarasul in vizita de lucru.
Nu te mai rogi de Sindicat sa-ti repartizeze o butelie sau un televizor color si butonezi, plictisit, dupa filme, in loc sa urmaresti vizita Tovarasilor in Pakistan sau Mongolia. Ai ziare cu scandaluri si dezvaluiri, nu pagini intregi de cuvantari trase la indigo. Ai masina straina si nu-ti mai darama casa Partidul, ca sa te inghesuie la bloc.
Copiii tai invata engleza, nu rusa, se dau pe internet si nu mai sunt nici Soimi, nici Pionieri, nici Utecisti. Sunt copii.
Draga tovarase si pretin, din 22 decembrie 1989 nu mai esti obligat sa gandesti, sa simti si sa traiesti, tu si familia ta, asa cum iti impun Documentele Partidului. Ar mai fi multe de spus... As putea sa-ti arat cat de diferita ti-e viata, dar ma tem ca esti uituc si faci parte dintre cei 53% care au ajuns sa creada despre comunism ca era bun.


Data adaugarii: Vineri 22.12.2006
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ifrim, pe loc repaus! (Vineri 15.06.2007)
Despre invinsi, numai de bine... (Luni 21.05.2007)
Ce se-ntampla dupa...? (Vineri 18.05.2007)
DA si NU (Miercuri 16.05.2007)
Razgandirismul (Joi 26.04.2007)
Never say never! (Marti 24.04.2007)
Dreptatea a divortat de Adevar (Joi 05.04.2007)
Sorboneii (Vineri 16.03.2007)
Pliciul lui Dumnezeu (Miercuri 14.03.2007)
Mica tiganiada (Luni 22.01.2007)
Draga comunistule! (Vineri 22.12.2006)
Parlamentii (Miercuri 20.12.2006)
Revolutia interioara (Luni 18.12.2006)
Diabetul si dependenta de sefie (Vineri 15.12.2006)
Orasul cu dromaderi (Joi 23.11.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro