Editorial: Dreptatea a divortat de Adevar (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Dreptatea a divortat de Adevar
Autor : Mircea Jacan


Prea slabi pentru a conduce singuri, prea ticalosi pentru a respecta aliantele. Asa sunt politicienii nostri. Compromisul, complotul si tradarea sunt scule de baza ale politicii romanesti. Cu altele inca nu s-au deprins si, de aceea, n-au fost in stare sa pastreze mai mult de un sezon, cel mult doua, niciun fel de constructie politica prin asociere.
Chibitii care asemanau Alianta D.A. cu defunctul CDR au avut, pana la urma, dreptate. Inghiontit si obstructionat de presedintele-jucator, Guvernul Aliantei nu mai functiona de mult timp. Prea ocupata cu razboaiele interne, Alianta D.A. s-a destramat inainte de a-si fi dus la indeplinire promisiunile. Romania a intrat in UE si cam atat! Invitatia lui Basescu, "in piata, la tepe!" a ramas o "teapa" electorala. Nici din urarea "Sa traiti bine!" nu ne mai iese nimic. Presedintele si-a bagat nasul si picioarele in toate oalele care nu-i fierbeau si le-a incurcat de tot.
Prin declaratiile sale si prin scrisoarea pe care a trimis-o presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Traian Basescu a dovedit ca e mai mult jucator decat presedinte. Nu dorea un guvern fara PD si noul Cabinet Tariceanu va avea parte, in continuare, de toate faulturile si obstructiile lui Basescu. "Presedintele tuturor romanilor" a fluturat insistent ideea ca Alianta D.A.
s-a constituit impotriva PSD si ca PNL a tradat acest ideal inalt. Asa ca votantii Aliantei au fost niste fraieri daca si-au imaginat ca idealul gruparii ar fi fost sa le faca romanilor viata mai buna! Dreptatea si Adevarul au fost niste cuvinte numai bune de prescurtat intr-o sigla electorala si de pus intr-un chenar de juraminte mincinoase. Dreptatea si Adevarul s-au stins sub un potop de injuraturi si de acuze. In locul lor a ramas politica.
Noul guvern PNL-UDMR a primit usor votul Parlamentului si chiar ar putea supravietui pana la alegerile din 2008. PD si PLD au ajuns rau de tot: alaturi de PRM, pe bancile Opozitiei. Dupa aplauzele democratilor la cuvantarea lui Vadim Tudor, nu stiu, zau, daca acestia mai pot avea tupeul sa condamne PNL pentru intelegerea cu PSD.
Cat priveste iesirea din sala a parlamentarilor PD si PLD in momentul votului, acesta nu a fost un gest de protest. Mai degraba, conducatorii celor doua partide au vrut sa se asigure ca, fie din prostie, fie din tradare, parlamentarii lor nu vor vota pentru Guvernul Tariceanu.
In continuare, oamenii Presedintelui, alaturi de PRM, vor nutri iluzia anticipatelor, dar vor croseta o noua alianta pentru alegerile din 2008. De data aceasta, din lana oilor lui Becali. Si, cine stie, poate, se vor gasi alti fraieri care sa voteze o alianta intre doua partide romanesti.


Data adaugarii: Joi 05.04.2007
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ifrim, pe loc repaus! (Vineri 15.06.2007)
Despre invinsi, numai de bine... (Luni 21.05.2007)
Ce se-ntampla dupa...? (Vineri 18.05.2007)
DA si NU (Miercuri 16.05.2007)
Razgandirismul (Joi 26.04.2007)
Never say never! (Marti 24.04.2007)
Dreptatea a divortat de Adevar (Joi 05.04.2007)
Sorboneii (Vineri 16.03.2007)
Pliciul lui Dumnezeu (Miercuri 14.03.2007)
Mica tiganiada (Luni 22.01.2007)
Draga comunistule! (Vineri 22.12.2006)
Parlamentii (Miercuri 20.12.2006)
Revolutia interioara (Luni 18.12.2006)
Diabetul si dependenta de sefie (Vineri 15.12.2006)
Orasul cu dromaderi (Joi 23.11.2006)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro