Editorial: Ne-a murit (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Ne-a murit
Autor : Mircea Jacan


Populatia Pamantului creste, dar oamenii se imputineaza. E un paradox al vremurilor pe care le traim. Duminica, noi, toti, l-am pierdut pe Florian Pittis. A plecat cu voce, cu chip, cu plete cu tot. S-a dus si nu o sa mai vina, luand cu el o intreaga generatie in blue jeans, pletoasa si inflorata, pe cale de disparitie. Au plecat cu el hippyotii si lasa locul baietilor de cartier care se rad in cap ca sa-si ascunda calvitia sub pretextul ipocrit al modei. De fapt, Pittis a murit la timp. S-a sfarsit odata cu vremea lui. Nu mai avea ce cauta pe lumea asta. Acum e la moda ceafa groasa, ca suport pentru lanturi de aur groase cat degetul. E vremea baietilor "bazati", care se dueleaza in masini din care urla manele si in crucifixuri de juma' de kilogram lipsite de orice semnificatie.
Adio, blugi! Se poarta maiouri cu burta pe trupuri prematur obeze, sorturi de plastic si slapi de marca cu picioare nespalate.
Adio, muzica! E vremea superficialitatii, a minciunii si a prefacatoriei. A playback-ului de blonde infantile, a muzicii din butoane, a remixurilor care aduc bani din seva slagarelor de altadata. E timpul dansului pe masa cu coregrafie bizantina pentru solduri si buric la vedere.
Ne mor actorii, ne mor muzicienii, ne mor scriitorii, ne mor artistii. Ne mor oamenii. In locul lor nu punem nimic adevarat. Pleaca un om si in locul lui rasar trei maimutoi: vreun politician, vreun fotbalist, vreo bahmuteanca sau vreun columbean. Ne umplu televizoarele, casele si mintile cu certurile lor de mahala, cu parerile lor de doi lei, cu idealurile lor de maidan. Ajungem sa ne modelam lumea dupa gusturile lor kitschioase si devenim asemenea lor: ieftini, prefacuti, fara substanta
Pe Pittis nu l-a cautat nimeni la dosarele de securist prin arhiva CNSAS. El nu si-a fabricat imaginea in ziare, din telenovele conjugale si declaratii mitocanesti. Cu anii, si-a schimbat doar culoarea parului. Nu si-a schimbat tunsoarea, stilul, gusturile, muzica, idealurile, crezul, prietenii. Nici macar tigarile. N-a vrut sa para altfel decat era. De aceea nu ne-a dezamagit, de aceea ne era drag, el si vocea lui, oglinda a sufletului sau cinstit. In lumea asta alunecoasa, era mereu acolo, neschimbat, jalon durabil al unei generatii, al unor vremuri. La 63 de ani, a murit tanar. Asa cum a trait. Verde, fara odihna, in picioare, drept.
As da, oricand, zece Preafericiti nonagenari, reciclabili si refolosibili, pe un singur Florian Pittis. O caricatura dintr-un cotidian central rezuma cel mai bine ce era si cat de mult ne va lipsi. Dumnezeu sta cu Sfantul Petru si ii spune: "Lui Teoctist ii gasim inlocuitor, dar ce facem cu Pittis?".Data adaugarii: Joi 09.08.2007
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Oameni si supraoameni (Marti 19.08.2008)
Desteapta-te, romane! (Vineri 13.06.2008)
Arsenalul altora (Joi 10.04.2008)
Cronica unei demisii anuntate (Vineri 21.03.2008)
Galceava presedintilor cu presa (Luni 17.03.2008)
Curat uninominal (Vineri 14.03.2008)
Sa nu faci ce face popa...?! (Joi 13.03.2008)
Fata tatii cea desteapta (Luni 10.03.2008)
Stai in poala mea! (Luni 25.02.2008)
Kosovo, "precedentul" care a incins spiritele (Miercuri 20.02.2008)
(Vineri 07.12.2007)
Sfanta comoditate sau orzul pe gaste (Vineri 19.10.2007)
Plantati panouri! (Luni 20.08.2007)
Ne-a murit (Joi 09.08.2007)
Cioara vopsita, ca simbol (Miercuri 25.07.2007)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro