Editorial: Fata tatii cea desteapta (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Fata tatii cea desteapta
Autor : Mircea Jacan


Daca as fi membru PD-L, dupa ce Elena Basescu a fost aleasa (democratic!) secretar general al Organizatiei de tineret, as voma de greata si apoi mi-as da demisia din partid. Candidatura ei nu mi-a mirosit a bine, alegerea ei in unanimitate mi s-a parut suspecta, dar am asteptat cateva zile, pana sa-mi fac o parere. Cine stie? Poate fasneata asta, despre care stiam doar ca e fotogenica, o fi avand calitati ascunse. Poate e un copil genial, cultivat, cu abilitati de comunicare deosebite si o fi mostenit de la tatal ei si altceva, in afara ambitiei de a ajunge sus. Am auzit-o vorbind si m-am cutremurat. Poti sa ai si "succesuri", "pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine". Cica, fatuca presedintelui a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Universitatii Romano-Americane, iar apoi a studiat economia intr-un centru universitar din Statele Unite, iar acum isi pregateste masteratul. Jalnic! Cunosc, in Oradea, copii de 15-16 ani care nu fac greselile ei de gramatica. Citesc ca fata tatii a lucrat doi ani pe post de consultant marketing si ma doare capul. In mod sigur, cei care au angajat-o habar n-aveau a cui fata e si pot paria ca i-au dat salariul minim pe economie! In 2005 s-a inscris in organizatia de tineret a PD sector 1. Dupa o luna a fost numita secretar executiv. Mai citesc: "Fiica presedintelui intentioneaza sa se inscrie si in cursa pentru alegerile parlamentare." Ma apuca greata.
Contracandidatul Elenei, Bogdan Boza, a luat doua voturi, fata Presedintelui, 377. Fata lui Basescu a fost aplaudata, in ciuda prostiilor debitate, lui Boza i-au aratat cartonase rosii, iar mai tarziu a fost zvanturat din organizatie. De unde or fi avut la ei cartonase rosii, ca doar n-or fi, cu totii, arbitri de fotbal? Ma mai intreb ce o fi continand "programul de imbunatatire" al Elenei Basescu? Dansuri pe mese prin cluburi, shopping sau prezentari de moda?
In ce ma priveste, Traian Basescu si-a dat examenul. Pot pricepe ca e subiectiv, ca parinte. In familie, poate sa-si aprecieze fata cum doreste, draguta, inteligenta, educata, cum vrea! Dar, proptindu-si pupila pentru a obtine un post important in partid si, poate, chiar in Parlament, a demonstrat o lipsa de bun-simt.
Daca, dintre miile de tineri ai PD-L, Elena Basescu e cea mai desteapta, cea mai priceputa in politica, cea mai potrivita pentru a conduce, atunci viitorul partidului este sumbru. Ce fel de oameni politici pot deveni, maine, tinerii care, astazi, sunt niste slugoi fara minte?

P.S. Celor care nu-mi impartasesc parerea le recomand doua adrese pe internet:
http://www.trilulilu.ro/clauteo/c72db8362a2c4e
http://www.trilulilu.ro/melania1975/3ebb46642b092a


Data adaugarii: Luni 10.03.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Oameni si supraoameni (Marti 19.08.2008)
Desteapta-te, romane! (Vineri 13.06.2008)
Arsenalul altora (Joi 10.04.2008)
Cronica unei demisii anuntate (Vineri 21.03.2008)
Galceava presedintilor cu presa (Luni 17.03.2008)
Curat uninominal (Vineri 14.03.2008)
Sa nu faci ce face popa...?! (Joi 13.03.2008)
Fata tatii cea desteapta (Luni 10.03.2008)
Stai in poala mea! (Luni 25.02.2008)
Kosovo, "precedentul" care a incins spiritele (Miercuri 20.02.2008)
(Vineri 07.12.2007)
Sfanta comoditate sau orzul pe gaste (Vineri 19.10.2007)
Plantati panouri! (Luni 20.08.2007)
Ne-a murit (Joi 09.08.2007)
Cioara vopsita, ca simbol (Miercuri 25.07.2007)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro