Editorial: Cronica unei demisii anuntate (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Cronica unei demisii anuntate
Autor : Mircea Jacan


Desi se intampla in ograda "concurentei", urmaresc fara bucurie demisia (liber-impusa) lui Alexandru Seres din functia de redactor-sef al Jurnalului bihorean, cel mai citit ziar, cel mai occidental, cel mai, cel mai, cel mai... Privesc vanzoleala si comentariile breslasilor, pe internet. Unii se bucura, altii se lamenteaza si ii lustruiesc statuia in muzeul figurilor de ceara. Doctorii docenti dau note si lectii de morala, farseurii fac "analize", inocentii comenteaza ceea ce nu cunosc. Fiecare cum poate, in functie de pricepere, intelegere si caracter.
Ma gandesc la ceea ce a simtit fostul nostru coleg Seri in clipa in care, brusc si abrupt, i s-a facut vant. In urma cu vreo cinci ani, am fost somat sa demisionez, din aceeasi functie, de la acelasi ziar. Eu am refuzat. Cu ce m-am ales? Dupa cinci ani, inca mai incerc sa-mi recuperez carnetul de munca de la trustul austro-ungar. Poate ca Seres a fost mai intelept. O fi acceptat sase sau douasprezece salarii compensatorii, si-a semnat demisia si s-a evaporat in liniste, fara valuri.
Seres putea sa stinga lumina la Jb. A fost ultimul supravietuitor (numai el stie cu ce pret!) al unei generatiei de aur, din timpuri romantice si eroice. O generatie care si-a pus amprenta (va place sau nu, dragi colegi mai tineri) pe ceea ce inseamna presa bihoreana, de la cei mai buni si mai corecti jurnalisti ai momentului, pana la ultimii trepadusi corciti si figuranti de doi lei care se cred ziaristi. Generatia aia de oameni inimosi a facut un Jurnal bihorean uritel, plin de stangacii, dar "marfa". Distanta dintre acel ziar si Jb-ul de azi e diferenta dintre o rosie de gradina si una de sera, standardizata UE, modificata genetic, umflata cu arome si coloranti "identic naturali". Arata ca o rosie, dar nu e rosie. E doar un invelis gaunos, de marketing, de fite colorate si de pretentii stupide! Regret ca Seri a cultivat, cu pricepere si supusenie, rosia asta mutanta in ograda presei bihorene. Pana la urma, nu i-a folosit la nimic.
Demisia lui Seri e o lectie gratuita pentru cei tineri. Nu va faceti iluzii! Viata ziarelor este scurta. Articolul care starneste nervi, aplauze si pasiuni, maine, e hartie de impachetat. La fel de putin dureaza gloria unei functii, slugarnicia netrebnicilor sau recunostinta celor pe care i-ai ajutat. Se duc! In schimb, persista ranchiuna celor pe care i-ai nedreptatit si parerile tale de rau pentru ceea ce ai fi putut fi.
Sa nu confundati functia trecatoare cu meseria pasionanta, firma, cu ziarul! In scrisoarea pe care Seri a postat-o catre lume pe blogul sau, pomeneste de cei sapte ani petrecuti la Inform Media. De fapt, au fost 14 ani petrecuti la Jurnal bihorean, despre care nu spune nimic. Asta mi se pare trist. Eu, unul, n-am regretat functia, nici firma, am regretat ziarul si oamenii adevarati care mi-au fost colegi.


Data adaugarii: Vineri 21.03.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Oameni si supraoameni (Marti 19.08.2008)
Desteapta-te, romane! (Vineri 13.06.2008)
Arsenalul altora (Joi 10.04.2008)
Cronica unei demisii anuntate (Vineri 21.03.2008)
Galceava presedintilor cu presa (Luni 17.03.2008)
Curat uninominal (Vineri 14.03.2008)
Sa nu faci ce face popa...?! (Joi 13.03.2008)
Fata tatii cea desteapta (Luni 10.03.2008)
Stai in poala mea! (Luni 25.02.2008)
Kosovo, "precedentul" care a incins spiritele (Miercuri 20.02.2008)
(Vineri 07.12.2007)
Sfanta comoditate sau orzul pe gaste (Vineri 19.10.2007)
Plantati panouri! (Luni 20.08.2007)
Ne-a murit (Joi 09.08.2007)
Cioara vopsita, ca simbol (Miercuri 25.07.2007)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro