Editorial: Demisii si alte maruntisuri (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Demisii si alte maruntisuri
Autor : Mircea Jacan


Dupa inscaunarea unui politician intr-o demnitate publica, vine o vreme cand mierea se transforma in fiere. Nu e o perioada de gratie fixa, stabilita de cineva. Ziaristii nu se vorbesc intre ei ca sa-si aleaga tintele, de comun acord. Oamenii se intreaba de ce au votat cu X sau cu Y, fara ca cineva sa-i influenteze. Ce face X sau Y? Incepe sa uite ca functiile sunt trecatoare. Functia il subjuga. Se streseaza, isi pierde rabdarea. Isi schimba purtarea, se supara, ca vacarul pe sat. Incepe sa se rasteasca. Robit si orbit, nu mai vede cand greseste si da vina pe altii.
Presedintele Consiliului Judetean a avut luni o reactie tipica. Nemultumit de angajatii sai, ofticat pe soarta si pe articolele de presa, Radu Tirle s-a ratoit la ziaristi. "Crizarea" e un simptom clar al stresului. Un stres nascut din imposibilitatea de a gestiona functional institutia, asa cum ar dori. Angajatii fac altceva decat vrea si decat se asteapta presedintele Tirle. E un caz-scoala pentru un manager autoritar. Seful nu stie tot ce misca in institutie, desi ar vrea sa hotarasca absolut tot, chiar si lucruri marunte. Nu se intampla asa si devine suspicios. Nu comunica si incearca sa le faca pe toate singur, dar, bineinteles, nu reuseste. De teama capcanelor, refuza colaborarea si ideile altora. Se teme sa greseasca si mai bine nu face. Timpul il preseaza, dar nu deleaga competente. E tot mai nemultumit. De altii. E tot mai exigent. Cu altii. Se streseaza. Se rasteste.
Domnul Tirle a cerut demisia unor angajati care, probabil, au gresit, intentionat sau nu. Le-a cerut demisia si a spus-o presei, fara sa realizeze ca a comis o ilegalitate si un abuz. O demisie nu se cere, ci se accepta. Daca angajatul greseste grav, il demiti. Daca e mai mult decat o greseala, apelezi la Procuratura, DNA etc. Daca nu l-ai demis, anunti ca esti gata sa ii accepti demisia. Demisia e un act unilateral de vointa, nesilit. Sa ceri demisia cuiva inseamna: "Nu te pot da afara, dar iti voi cauta nod in papura, iti voi face zile fripte!". E un abuz. Sa o declari si in public, e o greseala.
N-am idee daca dlui Tirle ii va trece supararea pe presa, daca isi va ajusta pozitia sau daca a pornit pe un drum fara intoarcere. Nu stiu daca isi va prezenta scuzele, cu eleganta, sau ii va irita pe ziaristi pana cand acestia ii vor taxa, cu satisfactie sadica, fiecare greseala. E mai putin important. Esential e ce va face cu institutia. Va pune pe roate Consiliul Judetean, in folosul bihorenilor, prin orice mijloace? Sau o va "incremeni in proiect"? Deocamdata, am senzatia ca nu vede padurea, din cauza copacilor.


Data adaugarii: Miercuri 11.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5   6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro