Editorial: Oameni (ne)potriviti in locuri potrivite (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Oameni (ne)potriviti in locuri potrivite
Autor : Daniel Man


"Sunt extraordinar de inteligent intr-un singur moment, cand imi dau seama ca sunt prost si dau altcuiva sa faca ceea ce eu nu stiu sa fac."
Nu imi este deloc simpatic miliardarul Ion Tiriac, din multiple motive. Un motiv ar fi placerea sangeroasa pe care o are ucigand in nestire animale. Un altul este aerul de superioritate pe care il afiseaza, cocotat pe maldarul de euroi pe care l-a agonisit in tara asta de "rumani prapaditi", cum l-am auzit spunand in mai multe randuri. Ei, dar trebuie sa recunosc ca citatul de la inceputul acestor randuri, care ii apartine, este monumental si reprezinta insasi cheia succesului in afaceri a miliardarului. Un sfat bun de urmat de catre toti cei care au o afacere de cladit si dezvoltat, precum si de cei pusi sa administreze o tara.
Nu trebuie sa fii doctor in economie ca sa observi cand o afacere este prost condusa, ori cand scade puterea de cumparare a banului. Asta o simte pe pielea lui orice amarastean care asteapta ziua de chenzina precum calugarul dezlegarea la peste si dedulcirea la vin. Adevaratele probleme incep in momentul in care cei pusi sa gestioneze o afacere, sa administreze un oras, sau o tara, economia in ansamblul ei, nu stiu ce sa faca. Sau cred ca stiu, dar de fapt sunt niste prosti, si fac dupa cum ii duce mintea. Adica, nu au sclipirea aceea de inteligenta pe care o are mustaciosul miliardar, cand mai adauga cate un zero la conturi, lasand pe cel care se pricepe sa faca treaba. Avem noi, oare, acum, in plina criza, oamenii potriviti sa administreze economia? Mediul de afaceri tipa ca e sufocat de fiscalitate, iar Ministerul Finantelor ii indeasa pe gat impozitul forfetar. BNR are rezerve uriase de euro in vistierie, dar guvernantii, in frunte cu tatucul de la Cotroceni, se duc sa ia lumina de la licuriciul FMI. Creditarea este blocata si se initiaza un proiect bun, "Prima Casa", dar care inca nu este operational. Creditarea e la pamant, ca atare consumul a scazut drastic, firmele au intrat in impas. Creste somajul, care impreuna cu pensiile pun o presiune fantastica pe bugetul de stat, subtiat din cauza lipsei de fonduri. Cum deblochezi situatia? Guvernul a incercat sa sparga cercul vicios incercand sa micsoreze deficitul bugetar, la indicatia contabilului FMI, marind fiscalitatea. Evident, singura varianta logica pentru deblocarea situatiei este majorarea deficitului prin investitii, stimularea consumului.
Revenind, avem noi oamenii potriviti pentru a supravietui crizei? Din pacate, cred ca cei pusi sa conduca nu au avut sclipirea de inteligenta ca sunt prosti si sa dea la altii sa faca ceea ce ei nu stiu sa faca...
Data adaugarii: Vineri 05.06.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Oameni si supraoameni (Marti 19.08.2008)
Desteapta-te, romane! (Vineri 13.06.2008)
Arsenalul altora (Joi 10.04.2008)
Cronica unei demisii anuntate (Vineri 21.03.2008)
Galceava presedintilor cu presa (Luni 17.03.2008)
Curat uninominal (Vineri 14.03.2008)
Sa nu faci ce face popa...?! (Joi 13.03.2008)
Fata tatii cea desteapta (Luni 10.03.2008)
Stai in poala mea! (Luni 25.02.2008)
Kosovo, "precedentul" care a incins spiritele (Miercuri 20.02.2008)
(Vineri 07.12.2007)
Sfanta comoditate sau orzul pe gaste (Vineri 19.10.2007)
Plantati panouri! (Luni 20.08.2007)
Ne-a murit (Joi 09.08.2007)
Cioara vopsita, ca simbol (Miercuri 25.07.2007)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro