Editorial: Nepotismul ca politica de stat (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
Autor : Daniel Man


"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest lucru, ca avem oamenii politici pe care ii meritam. Ca oamenii de rand au o problema si de aici li se trage...
In fond, de ce sa merite romanul onest, muncitor si cinstit sa fie condus de o loaza, un hot sau un mincinos? Oare, chiar "asa merita?" Cunosc un avocat, cam slabut pe meserie, dar cu vise de a ajunge politician, care numea oamenii de rand "pulime" (sa-mi fie cu iertare ca reproduc expresia negru pe alb). Noroc ca respectivul nu ajuns niciodata un politician care sa conteze, deoarece nu e greu de loc sa-ti imaginezi cam ce pret ar fi pus respectivul pe interesul pul..., pardon, oamenilor de rand.
Nu cred ca avem clasa politica pe care o meritam. Ca orice organism viu, pur si simplu societatea in care traim e bolnava, are o tumoare ce trebuie extirpata. Corpuri straine de esenta romanului s-au instalat precum niste virusi la nivel decizional si singura solutie este distrugerea lor.
Cum sa fie sanatoasa o societate in care ditamai presedintele tarii isi propulseaza fata EBA in Parlamentul European, desi a vazut si auzit o tara intreaga ce-i poate mintea odihnita?! Ar fi ajuns tanara asta, daca nu o chema Basescu, sa fie consultant de firma cu norma de patru ore pe zi, platita cu mii de euro?! Cati tineri mai capabili decat EBA, care au razbit prin forte proprii in scoli cu renume din intreaga lume pot ajunge la performantele electorale ale ei?! Nu, ca n-au taticul potrivit...
Infectia e generalizata si nu e de vina numai primul tatic al tarii. La fel procedeaza majoritatea celor care dau din coate si calca pe cadavre pentru a ajunge sus. Dupa ei tracteaza o liota intreaga de trepadusi, neveste cu ambitii de sefie, amante si un nelipsit domn Goe care, atunci cand va ajunge mare, o sa devina, desigur, politician.
Nepotismul a ajuns politica de stat. La naiba cu valorile, pe cine mai intereseaza competenta atata vreme cat poti sa scoti voturi cu o mana de bani si un autocar rablagit care sa faca naveta intre sectiile de votare.
Si totusi, ce ar putea face oamenii de rand pentru a scapa de infectie? In mod ironic, nu pot face decat sa voteze si apoi Dumnezeu cu mila. Poate ca ar trebui sa mai faca inca ceva. Sa-si monitorizeze alesul, sa-i ceara socoteala atunci cand il vede pe strada, sa-i trimita scrisorele in care sa-l mustre ca l-a uitat. Si sa aiba multa rabdare, pentru ca "infectatul" pare ca se face bine o data la patru ani, dar sa nu se lase pacalit. In timp, incetul cu incetul, listele de partid se vor curata de "infectati" pentru ca alta cale nu exista. Asadar, rabdare, foarte multa rabdare sau, pe toti dracii, ne luam cu totii vize de Canada!
Data adaugarii: Vineri 12.06.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ei cu ei, noi cu... vai de noi! (Vineri 26.06.2009)
Nepotismul ca politica de stat (Vineri 12.06.2009)
Gigi, EBA si Vadim... (Vineri 12.06.2009)
Oameni (ne)potriviti in locuri potrivite (Vineri 05.06.2009)
Carnetul de partid (Vineri 05.06.2009)
Radu, non dolet! (Vineri 10.04.2009)
Demisii si alte maruntisuri (Miercuri 11.03.2009)
Cantecul gainii (Marti 10.03.2009)
Tara arde (Vineri 27.02.2009)
Bumerangul (Luni 16.02.2009)
Sapte ani de-acasa ai politicii (Luni 02.02.2009)
Profu' de mate (Miercuri 21.01.2009)
(Joi 27.11.2008)
Motociclistul, santajatul si prostanacul (Vineri 31.10.2008)
Captura de zile mari (Marti 07.10.2008)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro