Politica: Pedelistii concluzioneaza:Alegerile uninominale, extragere la loto (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura »» Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste »
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste »
Politica
Pedelistii concluzioneaza:Alegerile uninominale, extragere la loto
Autor : Vasilicä Ichim


Dupa ce, in urma cu cateva zile, reprezentantii PDL Bihor sustineau ca, in mod ilegal, contracandidatii lor din PNL si cei din UDMR s-au impartit colegiile, creandu-si prin acest lucru un avantaj, mai nou, acestia au ajuns la concluzia ca alegerile uninominale vor fi o loterie.
Octavian Bot a fost primul politician pedelist care la sfarsitul saptamanii trecute a afirmat ca votul uninominal poate fi cu succes asemanat cu o loterie. "Legea votului uninominal a fost atacata in contencios de reprezentantii PRM si eu cred ca au dreptate. In acest moment parlamentarii regandesc o trecere la votul pe liste pentru ca votul uninominal poate fi asemanat cu extragerea la loto", a explicat Octavian Bot.
De aceeasi parere este si europarlamentarul Petru Filip, care a declarat ca "inca mai exista nemultumiri pentru ca sunt colegii la nivelul judetului unde anumite comune mari au fost inglobate conform unor calcule politice si nu unor reguli generale. Acestea au fost luate dintr-o pozitie fireasca pe care ar fi trebuit sa o aiba intr-un anumit colegiu si transferate la un alt colegiu in functie de numarul de primari si de rezultatele pe care le-au avut la alegerile locale PNL si UDMR. Toate partidele si-au facut calcule, dar cei care au avut mai multe voturi intr-o structura decizionala de vot de tip parlament si-au impus punctul de vedere".
PDL Bihor vrea un senator si trei deputati
Fostul primar al municipiului Oradea considera ca Partidul Democrat are puterea de a se bate de la egal la egal cu reprezentantii PNL si UDMR chiar daca rezultatele la ultimele alegeri locale au fost sub asteptari. "In ceea ce priveste alegerile parlamentare, socotelile noastre sunt undeva la un senator si trei deputati. Dupa calculele facute pe alegerile locale, am avea un senator si doi deputati. Consideram totusi ca la alegerile locale am luat mai putin decat ar fi trebuit sau am fi fost in stare, atat din cauze obiective, cat si din cauze subiective. Maximalizand rezultatele pe care speram sa le obtinem pentru parlament la nivelul celor europarlamentare, ne putem gandi la un senator si trei deputati. Sa crestem de la doi la trei. Dar vom intra intr-un carusel de factori care s-ar putea sa produca surprize la nivelul intregii tari si al foarte multor colegii, nu doar la nivel de Oradea sau de Bihor. Este adevarat ca e doar o batalie politica si ca in orice batalie politica, mai intai iti propui si dupa aceea te pui pe treaba", a declarat europarlamentarul Petru Filip.Data adaugarii: Luni 25.08.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
O noua motiune marca PSD (Joi 11.09.2008)
(Joi 11.09.2008)
Candidati celebri la parlamentare (Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
UDMR Bihor si-a desemnat candidatii pentru Parlament (Marti 02.09.2008)
Vanzarea lemnelor, numai in locuri autorizate (Marti 02.09.2008)
Campanie din bani publici (Vineri 29.08.2008)
(Vineri 29.08.2008)
PCM arunca pisica moarta in curtea UDMR (Joi 28.08.2008)
Alegerile parlamentare, in 30 noiembrie (Joi 28.08.2008)
(Miercuri 27.08.2008)
Pedelistii concluzioneaza:Alegerile uninominale, extragere la loto (Luni 25.08.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7   8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro