Politica: Campanie din bani publici (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste
Politica
Campanie din bani publici
Campanie din bani publici
Autor : Realitatea Bihoreana


Plafonul pentru finantarea campaniei electorale si a partidelor politice a fost stabilit, in perspectiva alegerilor parlamentare din aceasta toamna, la 350 de salarii minime brute in cazul unui candidat la functia de deputat si la 500 de salarii minime brute pentru un candidat la functia de senator.
Decizia a fost luata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta. De asemenea, Executivul a stabilit data alegerilor parlamentare pentru 30 noiembrie.
Conform noilor reglementari, in anul fiscal in care au loc mai multe scrutine, donatiile primite de la o persoana fizica pot fi de pana la 400 de salarii de baza minime brute pe tara, la valoarea de la data de 1 ianuarie a anului respectiv, pentru fiecare campanie electorala sau pentru referendum, iar donatiile primite de la o persoana juridica pot fi de pana la 1.000 de salarii de baza minime brute pe tara.
Suma alocata anual partidelor politice nu poate fi mai mare de 0,050% din veniturile prevazute in bugetul de stat.
Avand in vedere principiul anualitatii bugetului, pe durata suspendarii temporare a subventiei, aceasta va fi pastrata de Autoritatea Electorala Permanenta in sume de mandat, pana la pronuntarea definitiva a instantei, aceasta nefacand obiectul rambursarii, la sfarsitul anului, la bugetul de stat.
Mandatarul financiar coordonator reprezinta partidul in relatia cu Autoritatea Electorala Permanenta.
Mandatarii financiari ai candidatilor trimit rapoartele prevazute de lege catre Autoritatea Electorala Permanenta prin intermediul mandatarului financiar coordonator.
In cazul alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat, donatiile si legatele destinate unui candidat sau partid, primite dupa anuntarea oficiala a datei alegerilor, pot fi facute doar prin intermediul unui mandatar financiar personal sau al mandatarului financiar al partidului. Acesta poate fi numit de conducerea partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale, organizatiilor cetatenilor romani apartinand minoritatilor nationale pentru candidatii acestora sau poate fi ales personal de fiecare candidat.
Calitatea de mandatar financiar se dobandeste numai dupa inregistrarea sa oficiala la Autoritatea Electorala Permanenta. Inregistrarea mandatarului financiar se realizeaza in intervalul dintre momentul aducerii la cunostinta publica a datei alegerilor si inceperea campaniei electorale, fiind prezentat public in presa sau pe pagina de internet a partidului.
Conform actului normativ adoptat de Guvern, calitatea de candidat este incompatibila cu cea de mandatar financiar.
"O alta noutate consta in faptul ca la nivel central, suplimentar fata de limitele maxime admise pentru fiecare candidat, partidul poate cheltui o suma de maximum 50 de salarii minime brute pe economie pentru fiecare candidat. De asemenea, in legatura cu valorile maxime permise pentru fiecare candidat, este reglementata suma de 500 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare candidat la functia de senator si 350 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare candidat la functia de deputat", se arata intr-un comunicat al Executivului.
In cazul alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat, donatiile si legatele primite dupa anuntarea publica a datei alegerilor, de la persoanele fizice sau juridice, trebuie declarate Autoritatii Electorale Permanente de mandatarul financiar in termen de cinci zile lucratoare de la primire.
In cazul campaniei electorale pentru alegerea Camerei Deputatilor si, respectiv, pentru alegerea Senatului, la nivelul circumscriptiilor electorale judetene fiecare partid va deschide, dupa caz, cate un cont al partidului ori cate un cont sau subcont, pentru fiecare candidat la functia de deputat sau senator.
Activitatile de propaganda electorala ale fiecarui candidat, precum si donatiile si legatele primite de fiecare candidat in numele partidului se desfasoara doar prin intermediul acestor conturi sau subconturi.


Data adaugarii: Vineri 29.08.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
O noua motiune marca PSD (Joi 11.09.2008)
(Joi 11.09.2008)
Candidati celebri la parlamentare (Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
UDMR Bihor si-a desemnat candidatii pentru Parlament (Marti 02.09.2008)
Vanzarea lemnelor, numai in locuri autorizate (Marti 02.09.2008)
Campanie din bani publici (Vineri 29.08.2008)
(Vineri 29.08.2008)
PCM arunca pisica moarta in curtea UDMR (Joi 28.08.2008)
Alegerile parlamentare, in 30 noiembrie (Joi 28.08.2008)
(Miercuri 27.08.2008)
Pedelistii concluzioneaza:Alegerile uninominale, extragere la loto (Luni 25.08.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7   8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro