Politica: Vanzarea lemnelor, numai in locuri autorizate (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste
Politica
Vanzarea lemnelor, numai in locuri autorizate
Autor : Florin Alexandru


Comercializarea materialului lemnos in piete, targuri, oboare, burse de marfuri este permisa numai daca acestea sunt autorizate de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura prin structurile teritoriale ale acesteia. Guvernul Romaniei a adoptat o hotarire pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund.
Conditiile si regulamentul de autorizare a spatiilor respective se aproba prin ordin comun al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura si al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de administratie. Detinatorii depozitelor, ai altor spatii destinate depozitarii temporare sau ai instalatiilor de prelucrare a lemnului nu au voie sa primeasca, sa depoziteze, sa prelucreze sau sa comercializeze materiale lemnoase daca acestea nu sunt insotite de avize de insotire sau documente echivalente avizului de insotire. Detinatorii depozitelor de materiale lemnoase, ai altor spatii destinate depozitarii temporare, precum si detinatorii instalatiilor de transformat lemn rotund au obligatia sa permita controlul activitatilor si sa prezinte organelor de control documentele solicitate, sa tina situatia gestionara in conformitate cu normele sistemului informational integrat de urmarire a materialelor lemnoase (SUMAL), sa detina un singur registru de intrari-iesiri material lemnos pe fiecare depozit/
instalatie de transformat lemn rotund/spatiu destinat depozitarii temporare si sa-l completeze la zi, sa imprejmuiasca incintele punctelor de lucru, ale depozitelor de materiale lemnoase si ale celorlalte perimetre pe care le detin si pe care le folosesc in procesul tehnologic.
Autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura asigura realizarea si functionarea SUMAL. Utilizarea sistemului SUMAL este obligatorie pentru ocoalele silvice, operatorii economici care exploateaza, prelucreaza, depoziteaza sau comercializeaza materiale lemnoase. Softul SUMAL se pune la dispozitie in mod gratuit utilizatorilor de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura. Masa lemnoasa si materialele lemnoase care nu sunt inregistrate si pentru care nu se introduc documente in sistemul SUMAL sunt considerate fara provenienta legala. Documentele de provenienta a materialelor lemnoase sunt actul de punere in valoare, avizul de insotire, declaratia vamala de import, documentele intracomunitare, registrul de intrari-iesiri material lemnos.
Constituie contraventii neutilizarea sistemului SUMAL, nerespectarea obligatiilor referitoare la raportarea de catre utilizatori a datelor in SUMAL si nerespectarea obligatiilor referitoare la modul de operare de catre utilizatori a datelor SUMAL. Aceste fapte se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 de lei la 10.000 de lei, retragerea acordului pentru eliberarea documentelor cu regim special si confiscarea materialului lemnos, respectiv cu amenda de la 3.000 la 10.000 de lei si suspendarea acordului pentru eliberarea si utilizarea documentelor cu regim special pe o perioada de la 1 la 6 luni.
In cazul in care, printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila, se dispune returnarea contravalorii materialului lemnos confiscat si valorificat catre persoana in favoarea careia a fost data hotarirea judecatoreasca, aceasta se face la pretul de valorificare, daca hotarirea judecatoreasca nu dispune astfel. Actul normativ intra in vigoare la 1 octombrie.Data adaugarii: Marti 02.09.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
O noua motiune marca PSD (Joi 11.09.2008)
(Joi 11.09.2008)
Candidati celebri la parlamentare (Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Luni 08.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
(Vineri 05.09.2008)
UDMR Bihor si-a desemnat candidatii pentru Parlament (Marti 02.09.2008)
Vanzarea lemnelor, numai in locuri autorizate (Marti 02.09.2008)
Campanie din bani publici (Vineri 29.08.2008)
(Vineri 29.08.2008)
PCM arunca pisica moarta in curtea UDMR (Joi 28.08.2008)
Alegerile parlamentare, in 30 noiembrie (Joi 28.08.2008)
(Miercuri 27.08.2008)
Pedelistii concluzioneaza:Alegerile uninominale, extragere la loto (Luni 25.08.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7   8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro