Politica: Vasile Blaga, audiat la Parchet (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste
Politica
Vasile Blaga, audiat la Parchet
Vasile Blaga, audiat la Parchet
Autor : Realitatea Bihoreana


Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat, ieri, la Parchetul instantei supreme, in calitate de martor in legatura cu o hotarire de Guvern prin care s-a decis vanzarea a 8% din actiunile Petrom catre salariati.
Potrivit unor surse judiciare, mai multi fosti membri ai Guvernului au fost chemati la Parchetul instantei supreme pentru a fi audiati in legatura cu vanzarea actiunilor Petrom catre salariati. Sursele citate au precizat ca in cursul zilei de luni erau asteptati sa vina la Parchetul instantei supreme premierul Calin Popescu-Tariceanu si fostul vicepremier Gheorghe Seculici.
Vasile Blaga a declarat, ca, ieri-dimineata, s-a prezentat la Parchet ca martor in dosarul proiectului de hotarire de guvern privind vanzarea catre salariatii Petrom a unui pachet de pana la 8% din actiunile companiei.
Fostul ministru de Interne a aratat ca le-a spus procurorilor ceea ce a declarat si in momentul in care se dezbatea problema respectivului proiect de act normativ. "Mi-am mentinut punctul de vedere, am precizat ceea ce am spus si atunci: nu era nevoie de nicio ordonanta de guvern in plus, legea fiind acoperitoare pentru a se poate face transferul de actiuni Petrom de la Ministerul Economiei catre salariati. Deci, nu era nevoie de niciun act normativ in plus", a spus Blaga. El a amintit ca, in calitate de ministru al Administratiei si Internelor, s-a opus proiectului de Hotarire de Guvern, alaturi de ministrul Justitiei de la acea vreme, Monica Macovei, si de ministrul Finantelor, Ionut Popescu.
La inceputul lui 2007, liderul sindicalistilor Petrom, Liviu Luca, a fost audiat ca martor in dosarul privind privatizarile unor societati, sindicalistul fiind chestionat in legatura cu pachetul de actiuni de 8% destinat salariatilor companiei.
In cadrul anchetei, procurorii au constatat ca cetateanul bulgar Stamen Stanchev "a actionat in calitate de consultant international al CSFB Romania (acesta fiind concomitent si consilier personal al presedintelui companiei austriece OMW, care detine pachetul majoritar de actiuni al SC Petrom), iar obiectul interesului sau l-a reprezentat facilitarea aprobarii de catre Guvernul roman a unui act normativ privind achizitionarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom aflat in portofoliul MEC in favoarea unei persoane juridice, respectiv Asociatia salariatilor acestei companii romane.Data adaugarii: Marti 16.09.2008
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Tariceanu vine la Oradea (Vineri 10.10.2008)
Manevre in CJ (Luni 06.10.2008)
Lakatos una spune, alta voteaza (Vineri 03.10.2008)
Scandal la lansarea candidatilor PSD Bihor pentru alegerile parlamentare (Joi 25.09.2008)
PRM Bihor tine la secret nominalizarile (Joi 25.09.2008)
Da Bruxelles-ul pe Bucuresti (Luni 22.09.2008)
Alianta portocalie, trasa la raspundere (Vineri 19.09.2008)
(Vineri 19.09.2008)
Pregatiri pentru alegeri (Miercuri 17.09.2008)
Protocol de colaborare intre PNL si PNTCD (Marti 16.09.2008)
Vasile Blaga, audiat la Parchet (Marti 16.09.2008)
(Marti 16.09.2008)
Octavian Bot, facut praf pe blogul personal (Luni 15.09.2008)
Siguranta nationala in varianta locala a PSD (Vineri 12.09.2008)
Pesedistii s-au distrat la bal (Vineri 12.09.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6   7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro