Politica: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Sambata 21.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura »» Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste »
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste »
Politica

Autor : Vasilicä Ichim


Chiar daca din exterior situatia in ceea ce priveste votul pe care liberalii bihoreni il vor acorda lui Crin Antonescu sau lui Calin Popescu-Tariceanu pare a fi o problema de optiune, in realitate votul se va negocia. Surse din interiorul partidului sustin ca liberalii bihoreni vor negocia cu cei doi candidati pozitia si avantajele strategice care le vor fi oferite la nivel national si abia apoi vor opta pentru o varianta sau cealalta.
Saptamana trecuta s-a incheiat pentru liberali cu reuniunea Delegatiei Teritoriale a PNL unde s-a discutat atat despre modificarea statutului organizatiei, cat si despre candidatul pe care bihorenii il vor sustine pentru alegerile nationale. Surpriza a constituit-o prezenta la reuniune a lui Crin Antonescu, contracandidatul presedintelui Calin Popescu-Tariceanu atat la sefia partidului, cat si la alegerile prezidentiale. Crin Antonescu a facut o analiza a activitatii liberalilor pentru perioada in care au fost la Guvernare, dar a facut si lobby in ceea ce priveste propria persoana atunci cand a detaliat planurile si propunerile lui pentru viitorul organizatiei nationale.
Mai conservatori din fire, liberalii bihoreni nu si-au exprimat o optiune clara in ceea ce-l priveste pe Crin Antonescu. Insa au decis sa trimita, pentru 21-22 martie, 39 de persoane care sa reprezinte PNL Bihor la Congresul National.
Liberalii isi vor negocia sustinerea
Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc sustine ca votul pentru unul dintre cei doi candidati va fi negociat la sange de o comisie condusa de senatorul Cornel Popa. Comisia va reprezenta o buna parte a regiunii de vest a Romaniei (trei judete) si va cauta sa obtina pozitii si avantaje strategice importante in organizatia nationala.
"Va fi o alegere grea pentru ca vom avea doi candidati importanti. Am acordat deja un mandat conducerii partidului sa negocieze sustinerea noastra. Pana pe data de 20-21 martie, cand va avea loc Congresul PNL, comisia va negocia sustinerea pe care o vom acorda. Este un lucru important sa ne negociem pozitia, pentru ca in urma ultimelor alegeri am devenit al saselea judet din tara ca forta. Asta fara sa fie scoase din calcul localitatile in care majoritatea populatiei este de nationalitate maghiara si care a votat doar candidatul UDMR. Daca acele localitati ar fi excluse din ecuatie, cred ca Bihorul ar fi a doua forta liberala din Romania. Din aceasta pozitie cred ca meritam sa avem si avantaje, or, aceste avantaje le putem negocia cu conducerea nationala odata cu alegerile", a declarat Dumitru Voloseniuc.
Cine va sta mai bine in sondaje va candida la presedintie
Surprinzator, cine va ajunge presedintele partidului la nivel national nu va fi neaparat si candidatul liberalilor pentru alegerile prezidentiale. Surse din interiorul partidului sustin ca exista posibilitatea ca, desi presedinte sa ajunga Calin Popescu-Tariceanu, candidatul pentru presedintie sa fie Crin Antonescu sau oricare alt liberal care va sta bine in sondaje.
"Din cate am inteles eu, un lucru este sigur: daca presedinte va fi ales Calin Popescu-Tariceanu, vicepresedinte va fi ales Crin Antonescu, si invers. Aceste doua lucruri nu au insa nicio legatura cu cel care va fi desemnat sa candideze pentru functia de presedinte al Romaniei. Exista posibilitatea ca presedinte al PNL sa fie Calin Popescu-Tariceanu, iar candidat la functia de presedinte al Romaniei sa fie Crin Antonescu. Se vor face sondaje la nivelul fiecarei filiale, iar dupa ce rezultatele vor fi centralizate se va decide cine va candida", a explicat Dumitru Voloseniuc.Data adaugarii: Luni 09.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Senatorul Mang riposteaza: "Dacian Foncea va fi schimbat pentru ca nu s-a prezentat la evaluare" (Vineri 17.04.2009)
Alianta locala parafata intre PNL si PNGCD (Vineri 17.04.2009)
Secretarul general al PDL Bihor loveste sub centura (Miercuri 15.04.2009)
Atac la primar (Miercuri 15.04.2009)
(Joi 09.04.2009)
Tirle nu renunta la putere (Joi 09.04.2009)
(Miercuri 01.04.2009)
Sah mat la PNL si UDMR (Miercuri 01.04.2009)
Sabotati cu premeditare (Vineri 27.03.2009)
Filip, infrant de Blaga (Miercuri 25.03.2009)
Schimbari mari in PNL (Luni 23.03.2009)
Liberalii bihoreni merg pe mana lui Tariceanu (Vineri 20.03.2009)
(Luni 09.03.2009)
Vor demisia lui Tirle (Vineri 06.03.2009)
(Joi 05.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro