Politica: Schimbari mari in PNL (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Sambata 21.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura »» Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste »
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste »
Politica
Schimbari mari in PNL
Schimbari mari in PNL
Autor : Vasilicä Ichim


Chiar daca liberalii bihoreni au mers la alegerile de vineri pe mana perdanta a lui Calin Popescu-Tariceanu, acestia sustin ca victoria lui Crin Antonescu nu-i va dezavantaja deloc pentru ca "orice presedinte vrea sa-si apropie filialele puternice din partid".
Situatia actuala a PNL, ajuns din postura de partid de guvernare in cea de partid de opozitie, cu o putere de decizie in Parlament mai mult decat redusa, se pare ca a fost decisiva in ceea ce priveste destinul partidului. Reprezentantii acestuia au decis sa-l inlocuiasca pe Tariceanu cu Crin Antonescu, decizie care nu pare a fi un lucru bun pentru filiala bihoreana a partidului, acolo unde Cornel Popa anuntase printr-un comunicat de presa ca il va sprijini pentru functia de presedinte pe fostul premier al Romaniei.
"Au fost cele mai democrate alegeri de cand exista PNL"
Din delegatia liberala care a reprezentat judetul Bihor la alegeri a facut parte si deputatul Lucia Varga, care sustine ca a fost incantata de organizarea si de modul in care s-a desfasurat congresul. "Au fost cele mai democrate alegeri de cand exista PNL. A fost o competitie deschisa si transparenta, eleganta si fara atacuri la persoana, asa cum sta bine unui partid de intelectuali. Pentru noi, a fost un succes pentru ca liderul nostru a fost ales in Biroul Permanent Central (BPC) al Partidului", a declarat Lucia Varga. De o parere asemanatoare este si vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc, care considera ca cea mai mare realizare o reprezinta alegerea senatorului Cornel Popa in BPC al Partidului. "A fost frumos si bine organizat, dar obositor. Au fost foarte multi invitati si fiecare a tinut sa-si spuna punctul de vedere. Cel mai important lucru este insa faptul ca avem un membru in BPC al partidului. Acest birou este format din 29 de membri, plus presedintele si vicepresedintele, si aici se vor lua cele mai importante decizii in ceea ce priveste destinele organizatiei", a explicat Voloseniuc.
"Orice presedinte vrea sa-si apropie filialele puternice din partid"
In ceea ce priveste sustinerea pentru perdantul alegerilor, Calin Popescu-Tariceanu, atat Lucia Varaga, cat si Dumitru Voloseniuc considera ca decizia filialei Bihor nu va afecta in niciun fel relatiile pe care le au la centru. "Nu ne facem deloc griji, pe de o parte, pentru ca nu toata lumea a votat cu Tariceanu, si, pe de alta parte, pentru ca orice presedinte vrea sa-si apropie filialele puternice din partid, iar Bihorul are una dintre cele mai puternice filiale din tara. Dovada cea mai clara in ceea ce priveste aprecierea de care se bucura judetul nostru o reprezinta alegerea lui Cornel Popa in BPC. Acolo se vor lua deciziile importante pentru partid", a explicat Lucia Varga.
Chiar daca declaratiile oficiale sunt foarte optimiste, printre liberalii bihoreni exista si voci care sustin contrariul. Cornel Popa este membru in BPC, dar nu mai este vicepresedinte al partidului, acolo unde au obtinut mandate: Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Cristian Anghel, Mariana Campeanu, Marin Almajan, Romeo Stavarache, Dan-Radu Rusanu, Mircia Muntean, Raducu Filipescu, Rares Manescu, Daniel Chitoiu, Relu Fenechiu, Aristotel Cancescu si Vlad Moisescu.
Alaturi de Cornel Popa, din BPC al PNL vor mai face parte: Mihai Voicu, Varujan Vosganian, Cristian Anghel, Cristian Busoi, Dan- Radu Rusanu, Mariana Campeanu, Norica Nicolai, Radu Stroe, Ionel Chirita, Victor-Paul Dobre, Aristotel Cancescu, Relu Fenechiu, Daniel Chitoiu, Teodor Melescanu, Nini Sapunaru, Rares Manescu, Vlad Moisescu, Gigel Stirbu, Adrian Semcu si Stejarel Olaru.Data adaugarii: Luni 23.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Senatorul Mang riposteaza: "Dacian Foncea va fi schimbat pentru ca nu s-a prezentat la evaluare" (Vineri 17.04.2009)
Alianta locala parafata intre PNL si PNGCD (Vineri 17.04.2009)
Secretarul general al PDL Bihor loveste sub centura (Miercuri 15.04.2009)
Atac la primar (Miercuri 15.04.2009)
(Joi 09.04.2009)
Tirle nu renunta la putere (Joi 09.04.2009)
(Miercuri 01.04.2009)
Sah mat la PNL si UDMR (Miercuri 01.04.2009)
Sabotati cu premeditare (Vineri 27.03.2009)
Filip, infrant de Blaga (Miercuri 25.03.2009)
Schimbari mari in PNL (Luni 23.03.2009)
Liberalii bihoreni merg pe mana lui Tariceanu (Vineri 20.03.2009)
(Luni 09.03.2009)
Vor demisia lui Tirle (Vineri 06.03.2009)
(Joi 05.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro