Politica: Ministrul de Finante a fost invitat in Bihor pentru a dezbate cu mediul de afaceri impactul introducerii impozitului forfetar (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 16.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste
Politica
Ministrul de Finante a fost invitat in Bihor pentru a dezbate cu mediul de afaceri impactul introducerii impozitului forfetar
Ministrul de Finante a fost invitat in Bihor pentru a dezbate cu mediul de afaceri impactul introducerii impozitului forfetar
Autor : Marieta Cocoi


Parlamentarii liberali fac apel la colegii lor din Bihor sa analizeze impactul pe care-l va avea impozitul forfetar asupra mediului de afaceri bihorean. Nu mai putin de cinci mii de firme sunt amenintate sa dea faliment, iar cele mai afectate vor fi cele din mediul rural.

Opiniile pro si contra introducerii impozitului forfetar l-au determinat pe senatorul Petru Filip sa-l invite pe ministrul Finantelor la Oradea. In cazul in care acesta nu va putea onora invitatia parlamentarului de a participa la o intalnire cu mediul de afaceri bihorean, in locul acestuia va veni un secretar de stat. Printre parlamentarii care se impotrivesc introducerii acestui impozit obligatoriu pentru IMM se afla si deputatul liberal Lucia Varga. Grupul parlamentar al PNL va depune chiar o motiune la adresa Guvernului. In urma unor discutii avute cu oamenii de afaceri din Bihor, Lucia Varga are convingerea ca nu mai putin de 5.000 de IMM-uri isi vor suspenda activitatea. "Din discutiile informale pe care le-am avut, zilele acestea, cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Bihor, am aflat ca aproximativ 5.000 de intreprinderi mici si mijlocii din judet se afla in pericol de a da faliment sau de a-si suspenda sau incetini activitatea, in conditiile aplicarii impozitului forfetar. Exista riscul ca oamenii sa-si piarda locurile de munca, mai ales cei care, in prezent, lucreaza in cadrul micro-intreprinderilor si intreprinderilor mici din mediul rural. De asemenea, aceasta masura descurajeaza initiativa privata si va duce la scaderea numarului de IMM-uri nou-infiintate", a declarat deputatul bihorean. Parlamentarul considera ca decizia introducerii impozitului forfetar reprezinta o masura dubla de impozitare a firmelor, pe langa aplicarea taxei unice, ceea ce ingreuneaza desfasurarea activitatilor IMM-urilor, mai ales in conditiile actualei crize economice si financiare.

Carcotasii sa citeasca ordonanta!

Deputatul PNL solicita colegilor parlamentari din Bihor, indiferent de partidul din care fac parte, sa analizeze impactul acestei masuri asupra mediului de afaceri bihorean, precum si impactul social pe care introducerea impozitului forfetar il va avea asupra bihorenilor. Apelul parlamentarului liberal a avut efectul invers din partea senatorului PDL Petru Filip, care cere "carcotasilor" sa citeasca mai atent ordonanta. "Comentariile impotriva acestei ordonante dau bine pentru ca ele creeaza o stare emotionala suplimentara, dar lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat incearca unii sa lase impresia", a declarat Petru Filip. "Desi apare o fiscalitate suplimentara pentru IMM-uri, ordonanta vine sa scoata firmele care fac evaziune fiscala. Firmele care produc nu vor fi aproape deloc afectate. Impactul asupra IMM-urilor care lucreaza nu exista", sustine senatorul.
Data adaugarii: Miercuri 22.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Vineri 12.06.2009)
Sef nou la Tineret (Marti 26.05.2009)
Doi pentru sefia la Cultura (Marti 26.05.2009)
Cornel Popa: Marea pacaleala PDL-PSD "Guvernul Pinocchio" (Vineri 15.05.2009)
(Vineri 15.05.2009)
(Luni 11.05.2009)
(Joi 07.05.2009)
Dosarele de manageriat pentru institutiile de control financiar si vama se depun pana pe 12 mai (Joi 07.05.2009)
Crin Antonescu: Serviciile speciale, instrumente de manevra (Marti 05.05.2009)
Basescu: "Imi asum alaturi de politicieni eroarea promulgarii Legii salarizarii profesorilor" (Marti 05.05.2009)
Radu Tirle, singurul delegat al Romaniei la sedinta Comisiei pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale (Marti 28.04.2009)
Modificarile aduse statutului inaltilor demnitari publici au fost respinse (Joi 23.04.2009)
Ministrul de Finante a fost invitat in Bihor pentru a dezbate cu mediul de afaceri impactul introducerii impozitului forfetar (Miercuri 22.04.2009)
PDL si-a numit staff-ul de campanie (Miercuri 22.04.2009)
Basescu vrea voturi din Republica Moldova (Miercuri 22.04.2009)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro