Politica: Radu Tirle, singurul delegat al Romaniei la sedinta Comisiei pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste
Politica
Radu Tirle, singurul delegat al Romaniei la sedinta Comisiei pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale
Radu Tirle, singurul delegat al Romaniei la sedinta Comisiei pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale
Autor : Marieta Cocoi


Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle, participa astazi si maine la sedinta Comisie pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale (CPLRE) din cadrul Consiliului Europei, fiind singurul delegat participant din partea Romaniei. Evenimentul va avea loc in Austria, la Linz, si vor participa reprezentanti din 20 de state. Radu Tirle este membru-titular in Camera Regiunilor si membru cu drepturi depline in Comisia pentru Coeziune Sociala. CPLRE este organ consultativ al Consiliului Europei si reprezinta autoritatile locale si regionale. Comisia pentru Coeziune Sociala se intruneste de trei ori pe an, dintre care cel putin o data in sesiune plenara, si se ocupa de problematica locurilor de munca, a cetateniei, migratiei, relatiilor intercomunitare, egalitatii sexelor si a solidaritatii. "Dezbaterile de la Linz sunt organizate in contextul crizei economice actuale care risca sa afecteze in mod devastator familiile, atat pe plan financiar, cat si psihologic. Chestiunile principale abordate de Comisie cu prilejul acestei intalniri se refera, pe de o parte, la analiza modului in care autoritatile locale si regionale pot asigura protectia copiilor expusi violentei si, pe de alta parte, la stabilirea raspunderii sociale a judetelor sau regiunilor in ceea ce priveste familiile indatorate excesiv, mai ales in perioada de recesiune economica grava", sustine purtatorul de cuvant al CJ Bihor, Dumitru Craciun.

Raspunderea sociala a judetelor

Pe ordinea de zi a sedintei de la Linz se afla doua proiecte de rapoarte: unul pe tema raspunderii sociale a judetelor si regiunilor cu privire la familiile expuse la datorii excesive si la uzura, iar celalalt, referitor la prevenirea violentei asupra copiilor. Ambele proiecte vor fi dezbatute cu participarea alesilor locali si a expertilor internationali invitati. Tot la Linz se va discuta si despre egalitatea durabila a sexelor in viata politica si administrativa locala si regionala. "Lucrarile sedintei se vor finaliza prin prezentarea textelor propriu-zise, care vor fi adoptate cu prilejul celei de a XVIII-a Sesiuni Plenare a Congresului din 2010", sustine Dumitru Craciun.
Data adaugarii: Marti 28.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Vineri 12.06.2009)
Sef nou la Tineret (Marti 26.05.2009)
Doi pentru sefia la Cultura (Marti 26.05.2009)
Cornel Popa: Marea pacaleala PDL-PSD "Guvernul Pinocchio" (Vineri 15.05.2009)
(Vineri 15.05.2009)
(Luni 11.05.2009)
(Joi 07.05.2009)
Dosarele de manageriat pentru institutiile de control financiar si vama se depun pana pe 12 mai (Joi 07.05.2009)
Crin Antonescu: Serviciile speciale, instrumente de manevra (Marti 05.05.2009)
Basescu: "Imi asum alaturi de politicieni eroarea promulgarii Legii salarizarii profesorilor" (Marti 05.05.2009)
Radu Tirle, singurul delegat al Romaniei la sedinta Comisiei pentru Coeziune Sociala a Congresului Puterilor Locale si Regionale (Marti 28.04.2009)
Modificarile aduse statutului inaltilor demnitari publici au fost respinse (Joi 23.04.2009)
Ministrul de Finante a fost invitat in Bihor pentru a dezbate cu mediul de afaceri impactul introducerii impozitului forfetar (Miercuri 22.04.2009)
PDL si-a numit staff-ul de campanie (Miercuri 22.04.2009)
Basescu vrea voturi din Republica Moldova (Miercuri 22.04.2009)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro