Politica: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Joi 21.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura »» Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste »
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste »
Politica

Autor : Vasilicä Ichim


Europarlamentarul Tokes Laszlo considera ca numirile pe criterii politice in localitatile cu comunitati maghiare sunt o epurare etnica. Episcopul este hotarit sa faca o declaratie in Parlamentul European cu privire la aceasta situatie.

Ieri la cabinetul europarlamentar din Oradea, episcopul reformat Tokes Laszlo a organizat o conferinta de presa, in care si-a exprimat nemultumirea totala cu privire la schimbarea politica a maghiarilor din deconcentrate.

"Trebuie sa ne gandim si la un protest pe plan European"

Daca PNL a acuzat Guvernul de abuz de putere pentru ca, in locul criteriilor profesionale, au fost pusi in functii oameni angajati politic, europarlamentarul Tokes Laszlo da o alta lumina acestor destituiri, numindu-le epurare etnica. Termenul intrebuintat este cel putin dur daca ne gandim ca actuala coalitie a demis din deconcentrate oamenii politici care nu erau din PSD sau PDL, fara sa conteze nationalitatea lor, spre deosebire de UDMR sau PCM care, atunci cand au fost pusi in fata acestor situatii, au numit in functii maghiari. "Asistam la o purificare etnica a maghiarilor din Romania. Au fost demisi oameni importanti din Satu Mare, Mures, Harghita Covasna, Cluj si Bihor. Acesti oameni reprezentau comunitatile din acele localitati. Daca cineva nu a inteles ce inseamna autonomia culturala sau educativa, poate, intelege acum. Asa cum nu e normal ca un crestin sa fie numit in fruntea bisericii musulmane, asa nu e normal ca in functii importante din punctul de vedere al educatiei sau culturii maghiare sa fie numite persoane care nu au nicio legatura cu aceasta cultura. Nu altii trebuie sa ne spuna noua cum sa facem ca sa ne simtim acasa, ci trebuie sa ne lase pe noi sa decidem asupra propriilor comunitati ca sa ne simtim acasa", a explicat eurodeputatul. Totodata, el a mai precizat ca va face tot ce ii va sta in putinta pentru a stopa aceasta purificare etnica. "Chiar astazi vom inainta Parlamentului European o declaratie in sprijinul maghiarilor din Slovacia si Ucraina, si daca pana acum nu am gandit ca este necesar, cred ca trebuie sa ne gandim si la un protest pe plan European impotriva acestei purificari etnice care se practica zilele acestea in Romania", a declarat Tokes.
Data adaugarii: Vineri 15.05.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Marti 09.12.2008)
PSD Bihor vrea la guvernare (Marti 09.12.2008)
Dan Octavian ar putea ajunge ministru al IMM (Luni 08.12.2008)
Pe mana dreptei! (Luni 08.12.2008)
Incep luptele interne in PSD Bihor (Vineri 05.12.2008)
(Miercuri 03.12.2008)
Dilema electorala (Vineri 28.11.2008)
(Marti 25.11.2008)
Noi cu cine votam? (Vineri 21.11.2008)
Pregatirile pentru alegeri, pe ultima suta de metri (Joi 20.11.2008)
Candidatii continua sa incalce legea (Joi 20.11.2008)
Parlamentarii bihoreni, la "ora adevarului" (Marti 18.11.2008)
(Vineri 14.11.2008)
Emil Boc vine la Oradea (Luni 10.11.2008)
PRM Bihor, abandonat de sefii partidului (Luni 10.11.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4   5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro