Politica: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Politica
In proces cu Prefectura »» Mandat de ales anulat prin ordin de prefect
Fostul viceprimar al Steiului, Mihai Harn, se judeca cu Prefectura. Motivul: suspendarea sa din Consiliul Local Stei pe motiv de incompatibilitate. Liberalul a fost suspendat la scurt timp dupa instalarea lui Gavrila Ghilea in functia de prefect.

Dupa ce in iunie 2008 a pierdut cursa electorala pentru Primaria Stei, liberalul Mihai Harn s-a... citeste »
Sef nou la Tineret
Sef nou la Tineret
Consilierul local din partea PSD Bogdan Hossu, presedinte al TSD Oradea, va fi instalat astazi in functia de director coordonator la Directia Judeteana de Tineret Bihor. Bogdan Hossu a obtinut noua functie in urma concursului sustinut in 14 mai, la Ministerului Tineretului si Sportului, unde a obtinut 84,80 de puncte din 100 posibile. Concursul a... citeste »
Politica

Autor : Vasilicä Ichim


Europarlamentarul Tokes Laszlo considera ca numirile pe criterii politice in localitatile cu comunitati maghiare sunt o epurare etnica. Episcopul este hotarit sa faca o declaratie in Parlamentul European cu privire la aceasta situatie.

Ieri la cabinetul europarlamentar din Oradea, episcopul reformat Tokes Laszlo a organizat o conferinta de presa, in care si-a exprimat nemultumirea totala cu privire la schimbarea politica a maghiarilor din deconcentrate.

"Trebuie sa ne gandim si la un protest pe plan European"

Daca PNL a acuzat Guvernul de abuz de putere pentru ca, in locul criteriilor profesionale, au fost pusi in functii oameni angajati politic, europarlamentarul Tokes Laszlo da o alta lumina acestor destituiri, numindu-le epurare etnica. Termenul intrebuintat este cel putin dur daca ne gandim ca actuala coalitie a demis din deconcentrate oamenii politici care nu erau din PSD sau PDL, fara sa conteze nationalitatea lor, spre deosebire de UDMR sau PCM care, atunci cand au fost pusi in fata acestor situatii, au numit in functii maghiari. "Asistam la o purificare etnica a maghiarilor din Romania. Au fost demisi oameni importanti din Satu Mare, Mures, Harghita Covasna, Cluj si Bihor. Acesti oameni reprezentau comunitatile din acele localitati. Daca cineva nu a inteles ce inseamna autonomia culturala sau educativa, poate, intelege acum. Asa cum nu e normal ca un crestin sa fie numit in fruntea bisericii musulmane, asa nu e normal ca in functii importante din punctul de vedere al educatiei sau culturii maghiare sa fie numite persoane care nu au nicio legatura cu aceasta cultura. Nu altii trebuie sa ne spuna noua cum sa facem ca sa ne simtim acasa, ci trebuie sa ne lase pe noi sa decidem asupra propriilor comunitati ca sa ne simtim acasa", a explicat eurodeputatul. Totodata, el a mai precizat ca va face tot ce ii va sta in putinta pentru a stopa aceasta purificare etnica. "Chiar astazi vom inainta Parlamentului European o declaratie in sprijinul maghiarilor din Slovacia si Ucraina, si daca pana acum nu am gandit ca este necesar, cred ca trebuie sa ne gandim si la un protest pe plan European impotriva acestei purificari etnice care se practica zilele acestea in Romania", a declarat Tokes.
Data adaugarii: Vineri 15.05.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Georgia reia ataculasupra Osetiei de Sud (Marti 12.08.2008)
Ingrijorare fata de evolutia crizei din Caucaz (Luni 11.08.2008)
Bani grei pentru un loc in Parlament (Vineri 08.08.2008)
(Vineri 08.08.2008)
(Miercuri 06.08.2008)
PNL Bihor si-a desemnat candidatii pentru Parlament (Joi 31.07.2008)
(Miercuri 30.07.2008)
(Luni 28.07.2008)
Filip, contre la Bolojan (Vineri 25.07.2008)
Acuze dure la adresa PSD Bihor: "Oamenilor le e sila de noi" (Miercuri 23.07.2008)
In PSD Bihor vor fi schimbari majore (Marti 22.07.2008)
Scrisori de dragoste intre presedintii maghiari (Marti 22.07.2008)
Parlamentari la liber in UDMR (Marti 22.07.2008)
15 pedelisti se bat pe 13 locuri de parlamentari (Luni 21.07.2008)
Laudati de conducerea PNL (Vineri 18.07.2008)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7  8  9   10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro