Economie: Pasuire pentru datorii la banci (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Economie
Speculantii, plosnitele din piete "Baietii destepti" cumpara de la supermaketuri si vand in piete la preturi mult mai mari
Oradea are, de cativa ani, fara ca acest lucru sa fie si adevarat, producatori de avocado, portocale, ananas, lamai si banane, semn ca agricultura bihoreana a intrat de mult in Europa. "Producatorii de fructe exotice" isi fac veacul in toate pietele Oradiei si in judet, unde isi vand nestingheriti produsele de "cultura proprie". In realitate avem... citeste
Faliment si saracie Masurile anti-criza luate de Guvern sunt frectie la picior de lemn
Perioada dificila pe care o traverseaza atat persoanele fizice cat si mediul de afaceri fac de la o luna la alta incasarile la bugetul de stat sa fie mai reduse. Conform datelor Ministerului de Finante, in primul trimestru al anului, sumele atrase la pusculita statului au fost mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. In nenumarate... citeste
Economie
Pasuire pentru datorii la banci
Autor : Realitatea Bihoreana


Clientii bancilor care au probleme cu plata ratelor vor fi pasuiti o perioada inainte de a fi executati silit. Institutiile financiare au cerut BNR o serie de masuri prin care datornicii bancilor sa-si poata plati restantele treptat, inainte de a fi executati silit.
Principiul "Clientul nostru, stapanul nostru!" pare sa fi ajuns si la urechile bancherilor care fac tot ce pot pentru a-si recupera datoriile de la restantieri. Dupa ce i-au strans cu usa pentru a-si plati datoriile, reprezentantii institutiilor financiare incearca acum sa-i ajute pe cei care nu-si mai pot achita restantele.
Institutiile financiare cer Bancii Nationale sa instituie unele masuri prin care clientii cu datorii sa-si poata reesalona platile si sa fie executati silit abia dupa sase luni de cand nu si-au platit ultima rata.
Din cauza ratelor tot mai mari, multi clienti nu-si mai pot achita datoriile. Numai in cursul saptamanii trecute Banca Romaneasca, filiala din Oradea, a inceput procedurile de vanzare prin licitatie a unor imobile si terenuri din Sacadat si Livada, din cauza datoriilor acumulate de clienti.
In Sacadat vor fi vandute la licitatie peste 4 ha de teren si un imobil. Valoarea totala a bunurilor sunt echivalate la peste 59.000 de lei. In Livada au fost vandute deja doua case si 1.000 m2 de teren. Bunurile vandute prin licitatie au fost echivalate la peste 175.000 de lei.
Bancherii mai solicita si o serie de facilitati de la BNR pentru a folosi cat mai multe fonduri pentru creditare.
Masurile vor fi discutate cu reprezentantii Bancii Nationale pentru a fi aprobate. Pana atunci, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dat de inteles ca nu va reduce prea curand rezervele minime obligatorii si dobanda de politica monetara, asa cum se doreste.
Mai mult, guvernatorul BNR indeamna bancile sa-si faca rezerve pentru zile negre. Adica, sa-si faca portofolii de titluri de stat, instrumente prin care pot face rost de bani de la BNR, in conditii de criza de lichiditate.Data adaugarii: Miercuri 11.02.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Criza ia pe nepregatite sistemul bancar (Luni 23.02.2009)
(Joi 19.02.2009)
Depunerea situatiilor financiare anuale (Joi 19.02.2009)
Dobanda saboteaza producatorii romani (Miercuri 18.02.2009)
Despagubiri pentru exproprieri la autostrada (Marti 17.02.2009)
(Marti 17.02.2009)
Functionarii publici isi vor sporurile (Marti 17.02.2009)
Alimente pentru persoanele defavorizate (Luni 16.02.2009)
Deruta la tranzactiile cu bonuri de plata vechi (Luni 16.02.2009)
Ioan Mihaiu, uns sef la Finantele Publice Bihor (Vineri 13.02.2009)
Futures pentru incepatori (Joi 12.02.2009)
Scad dramatic vanzarile de electrocasnice (Joi 12.02.2009)
Pasuire pentru datorii la banci (Miercuri 11.02.2009)
Termen-limita pentru fisele fiscale (Miercuri 11.02.2009)
E "Rabla" si e dificila (Miercuri 11.02.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5   6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro