Economie: Datoriile firmelor la buget, reesalonate?<br> (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Economie
Speculantii, plosnitele din piete "Baietii destepti" cumpara de la supermaketuri si vand in piete la preturi mult mai mari
Oradea are, de cativa ani, fara ca acest lucru sa fie si adevarat, producatori de avocado, portocale, ananas, lamai si banane, semn ca agricultura bihoreana a intrat de mult in Europa. "Producatorii de fructe exotice" isi fac veacul in toate pietele Oradiei si in judet, unde isi vand nestingheriti produsele de "cultura proprie". In realitate avem... citeste
Faliment si saracie Masurile anti-criza luate de Guvern sunt frectie la picior de lemn
Perioada dificila pe care o traverseaza atat persoanele fizice cat si mediul de afaceri fac de la o luna la alta incasarile la bugetul de stat sa fie mai reduse. Conform datelor Ministerului de Finante, in primul trimestru al anului, sumele atrase la pusculita statului au fost mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. In nenumarate... citeste
Economie
Datoriile firmelor la buget, reesalonate?
Datoriile firmelor la buget, reesalonate?
Autor : Florin Alexandru


Datoriile IMM la bugetul de stat ar putea fi reesalonate, subiectul fiind discutat de reprezentantii Fiscului si de cei ai Ministerului pentru IMM. In noile conditii de criza, statul trebuie sa vina in sprijinul IMM si sa accepte reesalonari ale datoriilor pe care le au companiile. Fie accepta sa plateasca baza datoriei catre stat si sa reesaloneze penalitatile, fie statul poate sa se gandeasca sa renunte la penalitatile aplicate, sunt de parere cei de la IMM.
Majoritatea intreprinzatorilor au probleme la plata datoriilor catre stat. In aceasta perioada, intre a nu lua nimic la bugetul de stat si a obtine datoriile reesalonate este preferabila a doua varianta. Li se dau, astfel, IMM-urilor posibilitatea sa negocieze cu administratia financiara in ce modalitate isi pot plati datoriile.
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM are un capital social de 80 de milioane de euro si poate sa acorde garantii pana la 600-700 de milioane de euro. Ne asteptam ca in acest an sa fie intre 6.000 si 8.000 de companii care pot accesa o garantie.
Mai exista inca un ajutor pentru intreprinzatori, respectiv Fondul de Contragarantare, cu un capital social de 100 de milioane de euro, care ar permite cresterea volumului de garantari acordate, multiplicarea putand fi de circa patru ori si jumatate.
Prin urmare bancile ar putea sa colaboreze cu FNGCIMM si cu Fondul de Contragarantare si, impreuna, cele doua entitati bancare sa poata contribui la relansarea activitatii IMM. Bancile ar trebui sa fie mult mai flexibile si sa nu solicite plata garantiei de catre Fond imediat cum au inregistat intarzieri la plata din partea companiilor. Ministerul pentru IMM va intrerupe colaborarea cu bancile care nu sunt flexibile.
Pana pe 15 aprilie vor fi incheiate contractele de finantare aferente anului 2008
Ministerul a semnat pana in prezent 170 de contracte pentru atragerea fondurilor europene, urmand ca, pana la 15 aprilie, sa fie incheiate toate contractele de finantare aferente anului trecut, a mai declarat ministrul de resort. Saptamana aceasta vor fi finalizate ghidurile pentru fondurile care trebuie trase in acest an, iar apelurile pentru proiecte vor putea fi primite incepand din aprilie sau dupa 1 mai.
Pentru acest an sunt prevazute fonduri europene in valoare de 180 de milioane de euro pe care le pot accesa IMM.
Banca Transilvania a lansat, saptamana trecuta, o facilitate de restructurare a creditelor acordate IMM, prin care acestea pot rescadenta ratele lunare, pentru a trece mai usor peste perioada de criza. Astfel, pentru creditele imobiliare, banca poate reduce rata lunara de plata a IMM cu 50 sau 80% pentru o perioada cuprinsa intre sase luni si un an, insa clientul trebuie sa depuna garantii mobiliare sau imobiliare suplimentare.
Pentru creditele rapide din portofoliul bancii, clientii isi pot rescadenta ratele lunare platind minimum 20% din valoarea ratei stabilite, timp de trei rate.
Acestia pot achita diferenta de 80% din valoarea ratelor respective pana la scadenta creditului.Data adaugarii: Luni 23.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Joi 26.03.2009)
Miel de import pe masa bihorenilor (Joi 26.03.2009)
Fara licitatie pana la pragul de 15.000 de euro (Miercuri 25.03.2009)
Masura anticriza pentru somajul tehnic (Miercuri 25.03.2009)
Fiscul revizuieste procedurile de rambursare a TVA (Luni 23.03.2009)
Datoriile firmelor la buget, reesalonate? (Luni 23.03.2009)
(Joi 19.03.2009)
(Joi 19.03.2009)
(Joi 19.03.2009)
Examen de admitere in magistratura (Joi 19.03.2009)
Peste 51 de milioane de lei pentru SAPARD (Miercuri 18.03.2009)
Cele mai ieftine masini pentru "Rabla" (Miercuri 18.03.2009)
(Miercuri 18.03.2009)
Pe-o mana cu suedezii (Marti 17.03.2009)
Agricultura revinein sistem asociativ (Marti 17.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro