Actualitate: Centura pe banii ministerului (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 21.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Centura pe banii ministerului
Centura pe banii ministerului
Autor : Marieta Cocoi


Propunerea primarului Ilie Bolojan de a prelua un tronson al soselei de centura a fost respinsa pe motiv ca ar fi intarziat prea mult lucrarile.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a explicat de ce a respins propunerea primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, de a prelua tronsonul de trei kilometri din soseaua de centura cuprins intre magazinele Metro si Selgros. In opinia ministrului, ideea nu este oportuna deoarece astfel lucrarile ar fi intarziate mai multe luni, iar accesarea unui credit de catre Primarie ar fi greu de realizat si costisitor pentru contribuabili. "Am respins ideea ca Primaria sa incerce sa preia o parte din drumul de centura. Nu cred ca era neaparat cazul ca oradenii sa faca un astfel de efort, mai ales ca traficul nu e oradean, e un trafic de tranzit", a declarat Berceanu.
Acesta a adaugat ca, din moment ce Primaria Oradea nu are bani in cont pentru executia lucrarii, iar drumul e inca in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, ar fi mai bine ca Ministerul Transporturilor sa gaseasca finantarea.
"Transferul terenului din administrarea noastra in administrarea Consiliului Local si transferul lucrarii ar fi durat cel putin o luna si jumatate. Pana cand primarul ar fi ajuns sa bata la usa bancii pentru bani, ar fi trecut cel putin trei luni", a precizat Radu Berceanu. Ministrul Transporturilor a anuntat ca, deocamdata, nu are suficiente fonduri pentru a face lucrarea de la un capat la altul, dar se va stradui sa gaseasca solutii financiare pentru ca macar primele doua sectoare ale soselei de centura sa se finalizeze pana in septembrie, urmand ca podul CFR sa fie finalizat mai tarziu, deoarece este o lucrare dificila.
Astfel, prima portiune in care se va lucra va fi cea cuprinsa intre iesirea spre Satu Mare si iesirea spre Arad, iar paralel se va lucra la tronsonul dintre Metro si Selgros. Cea de a treia etapa va consta in dublarea la patru benzi a centurii.
Plati catre constructor
Ministrul Berceanu a discutat si cu reprezentantii firmei care executa lucrarea de modernizare a centurii. "Am discutat cu constructorul. Nu a fost platit cam de multa vreme de guvernul PNL. Anul acesta i-am platit deja 130 de miliarde de lei si mai avem inca sa-i platim. Constructorii nu pot sa lucreze fara sa fie platiti", a declarat ministrul Transporturilor. In opinia demnitarului, Ludovic Orban, in perioada in care a condus Ministerul Transporturilor, s-a multumit cu fotografii de grup la centura, insa a omis un lucru important: sa plateasca lucrarile.Data adaugarii: Luni 23.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Miercuri 25.03.2009)
Politisti audiati de procurorii DNA Oradea (Miercuri 25.03.2009)
(Miercuri 25.03.2009)
Centura pe banii ministerului (Luni 23.03.2009)
Crucea Caraimanului, pe Piatra Pietranilor (Luni 23.03.2009)
S-au calcat in picioare pentru un loc de munca (Luni 23.03.2009)
Invazia zdrentarosilor (Luni 23.03.2009)
Bugetarii protesteaza (Luni 23.03.2009)
Toata lumea vrea la urgente (Luni 23.03.2009)
Concedieri iminente la CFR (Luni 23.03.2009)
(Vineri 20.03.2009)
Soferi panditi la trecerile de cale ferata (Vineri 20.03.2009)
Blaga si Berceanu, in Bihor (Vineri 20.03.2009)
(Vineri 20.03.2009)
Complex sportiv langa Arena "Antonio Alexe" (Vineri 20.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7  8  9   10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro