Actualitate: Politisti scosi la tabla (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 21.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Politisti scosi la tabla
Politisti scosi la tabla
Autor : Dana Iova


Prima echipa de comisari din Spatiul Schengen care verifica activitatea fortelor Ministerului de Interne din Romania a ajuns la Oradea. Politistii si politistii de frontiera din Bihor au fost alesi sa reprezinte intreaga tara in acest prim test extrem de important. Desi sediul IPJ Bihor se afla in plin proces de renovare, seful politistilor bihoreni este optimist si convins ca subalternii sai se vor ridica la standardele comisarilor europeni.
Prima vizita de evaluare Schengen a Romaniei in domeniul Cooperarii politienesti se va incheia la finele acestei saptamani: "Ministerul Administratiei si Internelor, prin Departamentul Schengen, coordoneaza organizarea acestei vizite. Scopul misiunii de evaluare consta in verificarea pe teren a indeplinirii tuturor conditiilor necesare implementarii acquis-ului Schengen in domeniu, pentru dobandirea calitatii de stat Schengen cu drepturi depline. Din echipa de evaluare fac parte experti din statele membre Schengen, un reprezentant al Comisiei Europene si un reprezentant al Secretariatului General al Consiliului UE. Seful echipei de evaluare este reprezentantul Republicii Cehe", a declarat comisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Oradea.
La finalul procesului de evaluare, expertii vor redacta un raport care va cuprinde concluziile si recomandarile echipei de evaluare. Acesta va fi ulterior aprobat in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen, la Bruxelles. Misiunile de evaluare Schengen vor continua si anul viitor, fiind urmarite mai multe domenii precum protectia datelor personale, vizele, precum si frontierele maritime, aeriene si terestre.
Orice stat care isi propune sa adere la spatiul Schengen trebuie sa treaca printr-un proces de evaluare, in timpul caruia trebuie sa faca dovada faptului ca a indeplinit toate conditiile necesare pentru a fi stat-membru Schengen.
Procesul de evaluare Schengen este responsabilitatea Grupului de lucru Evaluare Schengen, care este format din reprezentanti ai statelor-membre, Comisiei Europene si Secretariatului General al Consiliului UE.
Prima parte a procesului de evaluare consta in completarea unui chestionar extins, care este remis statului respectiv. Acest chestionar contine intrebari detaliate despre toate aspectele relevante pentru implementarea si aplicarea prevederilor Schengen. Raspunsurile la acest chestionar sunt discutate in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen.
In momentul in care au fost obtinute suficiente informatii, sunt demarate vizitele de evaluare pentru verificarea pe teren a pregatirilor.
Echipele de experti intocmesc rapoarte de evaluare, care sunt discutate si aprobate in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen.
Raportul final al Grupului de Evaluare Schengen este prezentat Consiliului UE, care adopta decizia prin care autorizeaza ridicarea controlului la frontierele interne.Data adaugarii: Joi 26.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Blocarea rotilor devine hotie (Joi 26.03.2009)
Judecatorul Groza, membru interimar al CSM (Joi 26.03.2009)
Sanatate pe bani putin (Joi 26.03.2009)
(Joi 26.03.2009)
Avansari si gratulari de Ziua Politiei Romane (Joi 26.03.2009)
Politisti scosi la tabla (Joi 26.03.2009)
(Joi 26.03.2009)
(Joi 26.03.2009)
Sase, vine controlul! (Joi 26.03.2009)
Al zecelea Siemens (Miercuri 25.03.2009)
Parcare in loc de terasa (Miercuri 25.03.2009)
Parcul Linistii, in febra transformarilor (Miercuri 25.03.2009)
Afaceristi penali (Miercuri 25.03.2009)
Tuberculoza, sub control (Miercuri 25.03.2009)
Stres mare la Consiliul Judetean (Miercuri 25.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7  8   9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro