Actualitate: Sperietoarea penala (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Sperietoarea penala
Sperietoarea penala
Autor : Alexandru Guias


Conform noilor propuneri pentru Codul Penal, pentru vatamarea fatului medicii sunt pasibili de puscarie. Cu toate acestea, medicii ginecologi nu par prea speriati.
"Si pana acum se pedepsea. Poate nu asa de drastic, dar se pedepsea. Nu suntem foarte surprinsi de aparitia acestei propuneri. Oricum, medicul va cauta sa-si faca meseria cat mai bine si nimeni nu doreste sa se ajunga la cazuri de vatamare", ne-a declarat dr. Liana Antal, managerul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din Oradea. Medicul mai spune ca in situatiile de vatamare culpa trebuie demonstrata.
"Cum sa demonstreze ca medicul a fost rau-intentionat cand el cauta sa iasa totul bine. Mai ales in cazul obstetricienilor. Conform procedurilor, care sunt stabilite in manualele de specialitate, in majoritatea cazurilor la o nastere prioritate are mama in fata fatului", a mai spus managerul Maternitatii.
Meseria medicilor din sectiile de obstetrica-ginecologie presupune si anumite riscuri. Printre acestea se numara si vatamarea fatului in timpul nasterii, care se va dovedi culpa medicala si se va pedepsi cu sapte ani de inchisoare.
"Numai cine nu munceste nu greseste. Si la medici, ca in alte ramuri de activitate, apar accidente. La noi situatia este prezentata mai dramatic deoarece implicat este factorul uman. Astfel de masuri nu au cum sa schimbe conduita medicala. Pe medici nu cred ca ii va influenta cu ceva. Poate din punct de vedere social, dar nu profesional", este de parere dr. Antal.
Trebuie stiut faptul ca la o nastere integritatea fatului depinde in egala masura si de comportamentul mamei, nu numai de medic. Medicii obstetricieni, dar si cei ginecologi, se plang ca sunt paciente cu care colaboreaza foarte greu si nu asculta de sfatul medicului atat pe timpul sarcinii, cat si la nastere. "Cand o femeie naste, atunci nimeni nu are dureri mai mari decat ea. Problema ei e cea mai grava si trebuie rezolvata imediat, bine si fara dureri. Ca si in cartile de specialitate, eu cred ca viata mamei este mai importanta, pentru ca, prin salvarea ei, pacienta poate sa ajunga din nou la Maternitate pentru nastere. Asta nu inseamna ca viata fatului nu este importanta. Problema e ca medicul aflat in sala de operatie trebuie sa ia hotarirea imediat. Sa decida intre mama si fat. Ceea ce nu e usor", a explicat situatia managerul Maternitatii.Data adaugarii: Vineri 27.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Luni 30.03.2009)
Gazul, furnizat ilegal (Luni 30.03.2009)
Schimbul de terenuri, din nou in discutie (Luni 30.03.2009)
Parcari de scurta durata in zone centrale (Luni 30.03.2009)
(Luni 30.03.2009)
(Luni 30.03.2009)
Avorturi cu miile (Vineri 27.03.2009)
Teatrul, in sarbatoare (Vineri 27.03.2009)
Privatizeaza cultura (Vineri 27.03.2009)
Evacuati din Primarie (Vineri 27.03.2009)
Pompierii bihoreni, felicitati de premierul Insulei Man (Vineri 27.03.2009)
Lege unica pentru pensii (Vineri 27.03.2009)
Izolarea termica, privita chioris (Vineri 27.03.2009)
Audit financiar la Judetean si Municipal (Vineri 27.03.2009)
Sperietoarea penala (Vineri 27.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7   8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro