Actualitate: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Sambata 21.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate

Autor : Loredana Ile


Oradea va fi impanzita de parcari. Fosta cantina sociala va fi transformata in parcare supraetajata, cu peste 300 de locuri. Pentru a mari numarul locurilor de parcare, proiectantul ia in calcul si parcarea masinilor in plan inclinat.
Era parcarilor pare sa fi prins radacini la Oradea. Municipalitatea vrea cu orice pret sa construiasca pana la sfarsitul anului sute de parcari in centrul urbei. In acest sens cladirea fostei cantine sociale aflate in subordinea municipalitatii pare sa fie pecetluita. Edilul-sef nu renunta la ideea construirii unei parcari supraetajate in spatele Primariei, chiar daca este necesar si demolarea partiala a unei cladiri de patrimoniu. Pentru a putea demola o cladire de patrimoniu municipalitatea sustine ca a obtinut avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice Cluj.
Realizarea viitoarei constructii devine imperios necesara pentru a satisface partial lipsa locurilor de parcare din municipiu. Pentru a se putea realiza investitia, cladirea in care a functionat cantina sociala trebuie sa treaca din domeniul public al municipiului in domeniul privat si apoi demolata.
Inca 300 de locuri de parcare in centrul orasului
Scopul proiectului este imbunatatirea conditiilor de parcare a autoturismelor in zona centrala. Primaria vrea sa construiasca parcarea supraetajata cu mentinerea fatadei cladirii deoarece imobilul este cladire de patrimoniu. Pentru constructia parcarii supraetajate din zona centrala au fost elaborate nu mai putin de opt variante. Constructia va cuprinde 330 de locuri de parcare si se va realiza pe cadre de beton armat montate cu planse de monolit pe o rama special creata si va avea un nivel si jumatate subteran si inca trei si jumatate sus. Totodata, se va pastra fatada fostei cantine si poarta de intrare. La ultimul nivel al parcarii va fi amplasata o terasa circulabila, cu alte cuvinte o parcare deschisa. Rampele de circulatie vor fi longitudinale cu circulatie pe ambele sensuri pentru a intra mai multe locuri de parcare, iar parcarea masinilor se va face pe un plan inclinat lateral. Rampele de circulatie intre niveluri vor avea o inclinatie de 6,2%.
Circulatia pietonilor in parcare se va realiza printr-o casa a scarilor care va fi dotata cu doua ascensoare. Intrarea in parcare se va face pe Strada Primariei, iar iesirea, pe sub turnul Primariei. Conform studiului de prefezabilitate valoarea totala a investitiei este estimata la peste 4,8 milioane de euro.
Alianta PSD si PDL nu a mai mers mana in mana
Proiectul privind construirea unei parcari supraetajate in locul fostei cantine a creat in sedintele ordinare din ianuarie dispute aprinse intre consilierii locali. Alesii locali ai PDL si PSD s-au opus atunci constructiei parcarii supraetajate. Alianta se pare ca nu a mai mers ca unsa si de aceasta data deoarece consilierii PSD au votat pentru realizarea investitiei din spatele Primariei. Proiectul a obtinut 20 de voturi pentru si 7 abtineri din partea alesilor locali. Singurii care s-au opus realizarii parcarii supraetajate in curtea fostei cantine sociale sunt consilierii PDL. "Niciunul dintre consilierii PDL nu va fi de acord cu constructia unei parcari supraetajate prin demolarea unei cladiri de patrimoniu cu o vechime de peste o suta de ani. Vom urmari ce se intampla cu proiectul, fiindca se anunta vremuri interesante in zona centrala", a declarat Dorin Corches, consilierul PDL.
In prezent in Oradea sunt circa 3.000 de locuri de parcare publice la aproximativ 75.000 de autovehicule inmatriculate, asta inseamna unul la 25 de masini! In zona centrala necesarul de parcari ar fi de aproximativ 1.000 de locuri.Data adaugarii: Marti 31.03.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Sfori marca UDMR (Miercuri 01.04.2009)
Suplimente doar de ochii lumii (Miercuri 01.04.2009)
(Marti 31.03.2009)
Primaria circula cu masini inchiriate (Marti 31.03.2009)
Teatrul trece in administrarea Primariei (Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
Scutiri de milioane de la plata taxelor si impozitelor locale (Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
Studentii, implicati in proiectele municipalitatii (Marti 31.03.2009)
Ultima zi de plata a taxelor cu bonificatie (Marti 31.03.2009)
Avalansa de amenzi pe sosele (Marti 31.03.2009)
Captura impresionanta de tigari in Bors (Marti 31.03.2009)
Legi periculoase (Luni 30.03.2009)
(Luni 30.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6   7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro