Actualitate: "Procedura contraventionala", lansata la Oradea (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
"Procedura contraventionala", lansata la Oradea
Autor : Florina Bulzan


Curtea de Apel Oradea a gazduit ieri, lansarea cartii "Procedura contraventionala", a carei autor este avocatul oradean Mircea Ursuta.
Evenimentul s-a desfasurat in prezenta a zeci de participanti, printre care Nicolae Cirstea, directorul editurii Universul Juridic, profesorul Mircea Minea, din cadrul Universitatii Babes Bolyai, din Cluj Napoca, inspectorul-sef Liviu Popa, din cadrul IJP Bihor, Marinela Mirisan, vicepresedintele Curtii de Apel Oradea, Constantin Manoliu, presedintele Tribunalului Bihor, dar si multi studenti ai Facultatii de Drept, absolventi, magistrati si oameni ai legii. Toti cei amintiti l-au felicitat pe tanarul avocat.
Autorul a oferit celor prezenti o succinta prezentare a cartii, dupa care a definit conceptul procedura contraventionala si a prezentate cele trei parti ale lucrarii sale. A urmat o incursiune in perioada si intamplarile care au stat la geneza cartii.
Volumul a aparut sub egida editurii de profil Universul Juridic si reprezinta teza de doctorat a tanarului avocat oradean, elaborata sub coordonarea "patriarhului dreptului public romanesc", prof. dr. Tudor Draganu, si sustinuta la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a fost recompensata cu distinctia "Cum laude".
Cum prima editie a cartii, aparuta in luna octombrie 2008, s-a epuizat intr-un timp record, autorul a fost "obligat" sa revina cu una noua, revazuta si adaugita.
Cartea reprezinta prima analiza in literatura juridica romaneasca referitoare la procedura contraventionala, domeniu de interes atat pentru teoreticienii si practicienii Dreptului, cat si pentru publicul larg, plangerea contraventionala fiind practic cea mai des intalnita actiune din instantele romanesti.
"Fiecare cetatean a intrat cel putin o data in viata in conflict cu legea contraventionala, chiar si numai ca sofer sau pieton. E cel mai des si mai concret intalnita problema cu care ne confruntam ca cetateni. Acestea sunt motivele pentru care m-am aplecat asupra unei teme de larg interes si, in abordarea ei, am cuprins, pe langa legislatia contraventionala la zi, si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, deciziile Curtii Constitutionale, ale inaltei Curti de Casatie si Justitie si peste 1.500 de hotariri judecatoresti nepublicate, parte dintre ele intalnite in activitatea practica de avocat", a precizat Mircea Ursuta, autorul cartii.


Data adaugarii: Joi 09.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Vineri 10.04.2009)
Consilierii au aprobat bugetul Oradiei (Vineri 10.04.2009)
"Procedura contraventionala", lansata la Oradea (Joi 09.04.2009)
Angajatii OTL acuzati de abuz (Joi 09.04.2009)
Rectorul Universitatii din Oradea - Intre ciocan si nicovala (Joi 09.04.2009)
(Miercuri 01.04.2009)
Sa pacaliti bine! (Miercuri 01.04.2009)
Proiect in sprijinul liceenilor oradeni (Miercuri 01.04.2009)
Centru istoric restaurat (Miercuri 01.04.2009)
Numarul cersetorilor, in scadere (Miercuri 01.04.2009)
Medicii au cazut la pace cu Bazac (Miercuri 01.04.2009)
Cazier de conduita pentru taximetristi (Miercuri 01.04.2009)
Raportari mai rare (Miercuri 01.04.2009)
Asistenta PHARE pentru investitiile CET (Miercuri 01.04.2009)
Miniparcul de langa Cetate, amanat (Miercuri 01.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5   6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro