Actualitate: Consilierii au aprobat bugetul Oradiei (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Sambata 21.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Consilierii au aprobat bugetul Oradiei
Autor : Teodora Drimbau


Consilierii locali PDL si PSD s-au intrecut in replici si s-au luat la "palme" in declaratii politicianiste cu primarul si aliatii sai

Dupa luni bune de calcule si consultari, bugetul municipiului Oradea s-a aflat ieri pe masa consilierilor locali. Desi edilii au declarat ca bugetul pe anul in curs este unul echilibrat, aproape de realitate si deloc umflat, pe tema exercitiului financiar s-au iscat o serie de controverse.

La debutul sedintei extraordinare de ieri, reprezentantul grupului PDL, Dorin Corches, a tinut sa prezinte celor prezenti in sala, pozitia formatiunii pe care o reprezinta fata de buget si de repartizarea sumelor pentru diverse domenii. "Tin sa imi exprim nemultumirea fata de executiv, fata de primar, viceprimari si presedintii de comisii. Solicit executivului respectarea legii si regulamentului de functionare a Consiliului Local. Dupa parerea mea, bugetul este iresponsabil constituit. Primaria este o institutie publica, nu un SRL. Practicile dictatoriale ale unora trebuie sa inceteze. Daca insa aceste practici vor continua, ne rezervam dreptul de a participa doar la acele puncte pe care le consideram legale si necesare", a declarat Corches.
Nemultumiti de exercitiul financiar s-au aratat si reprezentantii PSD, care au solicitat includerea in buget a unor sume pentru diverse investitii, legate de asfaltarea unor strazi, introducerea de utilitati, precum si de aprobarea gratuitatii calatoriei cu mijloacele de transport in comun pentru someri. Desi au declarat ca bugetul tinde spre echilibru, reprezentantii UDMR au marturisit ca sunt si unele probleme, printre care si sumele insuficiente pentru sustinerea proiectelor sustinute de ONG-uri.
Dupa ce a ascultat cu atentie sugestiile, propunerile si, mai ales, nemultumirile consilierilor locali, primarul Ilie Bolojan a lansat atacul asupra celor care au criticat bugetul acuzandu-i de falsitate. "Daca aveti de facut declaratii, sa le faceti spontan, nu sa veniti cu ele scrise, regizate", a spus primarul. "Bugetul, in forma prezentata, asigura functionarea tuturor institutiilor Primariei si a celor din subordinea Consiliului Local. Asigura sustinerea prioritatilor municipiului, precum si sumele necesare continuarii lucrarilor de investitii in amenajarea spatiilor verzi sau reabilitarea blocurilor", a spus Ilie Bolojan.
In cele din urma, dintre cei 25 de consilieri prezenti, bugetul a fost votat cu 16 voturi "pentru", 7 "impotriva" si doua abtineri. Voturile impotriva bugetului au venit din partea grupului PDL, iar cele doua abtineri, de la pesedisti.
Banii vor merge in cateva directii considerate de reprezentantii Primariei ca fiind esentiale, asigurarea cheltuielilor de cofinantare pentru diverse proiecte de investitii si dezvoltare, reabilitarea si modernizarea de strazi, amenajarea si construirea de parcari, precum si pentru cresterea confortului termic al blocurilor de locuinte si pentru curatenia orasului.
Data adaugarii: Vineri 10.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Sfori marca UDMR (Miercuri 01.04.2009)
Suplimente doar de ochii lumii (Miercuri 01.04.2009)
(Marti 31.03.2009)
Primaria circula cu masini inchiriate (Marti 31.03.2009)
Teatrul trece in administrarea Primariei (Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
Scutiri de milioane de la plata taxelor si impozitelor locale (Marti 31.03.2009)
(Marti 31.03.2009)
Studentii, implicati in proiectele municipalitatii (Marti 31.03.2009)
Ultima zi de plata a taxelor cu bonificatie (Marti 31.03.2009)
Avalansa de amenzi pe sosele (Marti 31.03.2009)
Captura impresionanta de tigari in Bors (Marti 31.03.2009)
Legi periculoase (Luni 30.03.2009)
(Luni 30.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6   7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro