Actualitate: Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Vineri 25.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite
Autor : Florina Bulzan


Peste o suta de grefieri de la instantele bihorene au declansat, ieri, o greva spontana de protest, alaturandu-li-se colegilor din toata tara.
Grefierii sunt revoltati ca Ministerul Justitiei refuza sa le plateasca datoriile salariale de ani de zile. Personalul auxiliar de specialitate si personalul conex din cadrul instantelor bihorene au protestat la intrarea de la "Palatul Justitiei" din Oradea.
"Grefierii de la Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Bihor si Judecatoria Oradea au intrerupt activitatea curenta si au participat la o actiune de protest spontana, desfasurata ieri, intre orele 09:00 si 11:00", a declarat judecatorul Ovidiu Galea, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Oradea.
Activitatea in salile de judecata a fost intrerupta pentru 30 de minute fara a fi suspendate activitatile cu caracter urgent. Motivul declarat al protestului a fost cel referitor la salarizare si neplata drepturilor banesti restante.
"Am demarat acest protest datorita nerespectarii legii de catre Ministerul Justitiei, avem sporuri care nu ne-au fost platite, desi le-am recastigat in instanta, in baza unei hotarari definitive si irevocabile", a declarat Marius Pop, grefier.
La protest au participat peste 100 de persoane, din personalul auxiliar, dar si din personalul conex al instantelor bihorene.
"Toate instantele din tara sunt nemultumite de neacordarea sporului de 50%, neexecutarea ordonantei 75/2008 cu privire la diferentele salariale si anumite sporuri. Ordonanta a fost aprobata si desi trebuia sa ne primim banii in trei transe, am primit o suma doar in octombrie, anul trecut, cea de-a doua care trebuia sa o primim luna trecuta nu ne-a fost restituita. Mai mult grefierul debutant are in jur de 600 de lei salariu, iar unul cu vechime de 20 de ani, cu studii superioare nu ia mai mult de 2.100 de lei, lucram deseori mai mult de opt ore, nu avem platite orele suplimentare, iar volumul de munca este de multe ori peste puterile noastre", a declarat Adriana Heredea, liderul sindical al personalului auxiliar din cadrul instantelor oradene.
"Trebuie sa primim restante inca din 2000, iar un grefier trebuie sa primeasca in medie 10.000 de lei, in functie de vechime, iar daca nu ni se vor da aceste drepturi vom apela la curtea europeana a Drepturilor Omului", a mai spus Marius Popa.
Grefierii bihoreni asteapta luarea unei decizii la nivel national si sustin ca vor fi in continuare solidari cu colegii din tara.
Liderul de sindicat a mai spus ca daca nu le vor fi rezolvate problemele, luni cel putin doi reprezentanti de la instantele bihorene se vor alatura mitingului organizat la nivel de federatie, la Bucuresti.
Data adaugarii: Vineri 10.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Fidelitate rasplatita (Vineri 17.04.2009)
Portareii bat la usa Protectiei Copilului (Vineri 17.04.2009)
(Miercuri 15.04.2009)
Municipalitatea face economii (Miercuri 15.04.2009)
Studentii oradeni isi cer drepturile (Miercuri 15.04.2009)
Familia Boc a incondeiat ouale liberalilor (Miercuri 15.04.2009)
Parcare la usa blocului (Miercuri 15.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Inselaciuni si scandaluri (Marti 14.04.2009)
Exprima-te prin fapte! Fii voluntar! (Marti 14.04.2009)
Grefierii, a treia oara la protest (Marti 14.04.2009)
Lucia Varga sare in ajutorul Elenei Udrea (Marti 14.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite (Vineri 10.04.2009)
Pagubiti de Bechtel, despagubiti de stat (Vineri 10.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4   5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro