Actualitate: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Duminica 22.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste »
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste »
Actualitate
Autor : Vasilicä Ichim


Turismului bihorean pare a-i merge mai bine sub noua conducere a Consiliului Judetean. Dupa ce a castigat un premiu pentru organizarea standului de la Targul de Turism de la Debretin, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc a hotarit sa premieze unitatile turistice care s-au implicat.

Turismul in Bihor respira greu, dar autoritatile incearca sa-i dea o gura de oxigen. Vina nu o poarta doar unitatile turistice care lucreaza la negru, ci si reprezentantii Consiliului Judetean Bihor, care, pana anul trecut, au tratat cu prea putin interes acest domeniu care ar putea aduce beneficii insemnate.

Premii pe toate palierele

Chiar daca, privind situatia generala a turismului bihorean, acordarea unor premii pentru turism poate parea de neinteles, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc considera ca primele rezultate in domeniul turismului merita sa fie impulsionate si rasplatite. Acesta este motivul pentru care toate cele 28 de firme de turism care au participat la Targul de Turism de la Debretin au fost premiate. "Premiul obtinut la Debretin de standul nostru este foarte important pentru judet si ne demonstreaza ca vecinii nostri sunt interesati de ceea ce ofera din punct de vedere turistic Bihorul. Le multumesc tuturor pentru aportul avut la castigarea acestui premiu si cred ca el reprezinta un inceput in ceea ce priveste turismul in judet", a explicat Voloseniuc.
Alaturi de cele 28 de firme care au fost premiate pentru participarea la Targul de Turism de la Debretin, Maria Tatar, vicepresedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Romania, a acordat medalii speciale pentru patru pensiuni bihorene care au primit premiul "Margareta de aur", competitie nationala ajunsa la editia a V-a
"Anul acesta judetul Bihor a fost printre putinele judete din Romania care a obtinut patru premii nationale la cel mai important concurs al ANTREC Romania. Astfel, pentru respectarea stilului arhitectonic al zonei s-a acordat un premiu pensiunii Valea Izvorului din Remeti, pentru programe in afara pensiunii (teren de fotbal, pista de alergare, bazin de apa termala) a fost premiata pensiunea Adoriana din Sarcau, pentru amenajarea terasei, pensiunea Vidraru din Baile Felix si pentru armonie cromatica, pensiunea Rozeclas din Sanmartin", a spus Maria Tatar.

Turismul la negru si dezinteresul risipesc banii UE

Desi a fost o festivitate de premiere, organizatorii si invitatii au oferit si cateva explicatii cu privire la ineficienta si proasta gestionare a turismului. Una dintre cauzele evidente ale acestei situatii o reprezinta totala lipsa de implicare de care Consiliul Judetean Bihor a dat dovada pana anul trecut, lucru recunoscut si de vicepresedintele ANTREC Romania. "Pana anul acesta noi nu am colaborat aproape deloc cu Consiliul Judetean Bihor. Nu am gasit deloc interes si sprijin in ceea ce priveste problemele cu care asociatia noastra si implicit pensiunile din judet s-au confruntat", a explicat Maria Tatar.
Rezultatul acestei lipse de interes a fost rezumat de vicepresedintele executiv al Salvamont Salvaspeio Bihor. "In judetul Bihor exista aproximativ 100 de pensiuni clasificate, dar daca veti merge in teren veti vedea ca functioneaza cel putin de doua ori mai multe. Aceste pensiuni care lucreaza la negru fac un mare rau turismului pentru ca ele iau turistii celor care lucreaza legal. O alta problema o reprezinta lipsa unei baze de date in ceea ce priveste turismul la nivelul judetului. Nu stim cati turisti vin, unde se cazeaza care sunt cele mai preferate zone sau care sunt cele unde ar trebui intervenit. Rezultatul acestor lipsuri se traduce intr-o stagnare deficitara a turismului in judet. Fara aceste date nu putem face proiecte pentru a atrage banii UE si prin urmare nu putem dezvolta aceasta ramura care ar putea aduce bani buni bihorului. Daca vom reusi sa facem proiecte in care sa-i atragem atat pe proprietarii de pensiuni turistice cat si pe reprezentantii institutiilor locale sau judetene vom avea numai de castigat", a explicat Adrian Marin.
Data adaugarii: Marti 14.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Fidelitate rasplatita (Vineri 17.04.2009)
Portareii bat la usa Protectiei Copilului (Vineri 17.04.2009)
(Miercuri 15.04.2009)
Municipalitatea face economii (Miercuri 15.04.2009)
Studentii oradeni isi cer drepturile (Miercuri 15.04.2009)
Familia Boc a incondeiat ouale liberalilor (Miercuri 15.04.2009)
Parcare la usa blocului (Miercuri 15.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Inselaciuni si scandaluri (Marti 14.04.2009)
Exprima-te prin fapte! Fii voluntar! (Marti 14.04.2009)
Grefierii, a treia oara la protest (Marti 14.04.2009)
Lucia Varga sare in ajutorul Elenei Udrea (Marti 14.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite (Vineri 10.04.2009)
Pagubiti de Bechtel, despagubiti de stat (Vineri 10.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4   5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro