Actualitate: Grefierii, a treia oara la protest (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Grefierii, a treia oara la protest
Grefierii, a treia oara la protest
Autor : Florina Bulzan


Grefierii bihoreni au participat, pentru a treia oara consecutiv, la un protest spontan, pentru a-si spune nemultumirile.
Grefierii sustin ca nu se vor da batuti pana nu vor primi ce li se cuvine si acuza Ministerul Justitiei ca refuza sa le plateasca datoriile salariale de ani de zile. Personalul auxiliar de specialitate si personalul conex din cadrul instantelor bihorene au protestat, pentru a treia oara, la intrarea in "Palatul Justitiei" din Oradea. De aceasta data nu li s-au alaturat judecatorii, pe motiv ca sunt obligati sa dea hotaririle judecatoresti, insa si ei sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile.
"Grefierii de la Curtea de Apel Oradea, Tribunalul Bihor si Judecatoria Oradea au intrerupt activitatea curenta si au participat din nou la o actiune de protest spontana, desfasurata ieri, intre orele 10:00 si 13:00. Si noi, judecatorii, avem nemultumiri, pentru ca nu ne-am primit salariile, apoi unora li s-au dat sporurile restante, altora nu. Nu intelegem de ce ministrul Justitiei a spus ca sunt bani, iar unii judecatori nu i-au primit", a declarat judecatorul Ovidiu Galea, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Oradea.
Grefierii au protestat pentru acelasi motiv, din cauza nerespectarii legii de catre Ministerul Justitiei, fiind nemultumiti ca nu le-au fost platite sporurile, desi le-au recastigat in instanta, in baza unei hotariri definitive si irevocabile. La protest au participat din nou personalul auxiliar, precum si personalul conex al instantelor bihorene.
"Toate instantele din tara sunt nemultumite de neacordarea sporului de 50%, neexecutarea ordonantei 75/2008 cu privire la diferentele salariale si anumite sporuri. Ordonanta a fost aprobata si, desi trebuia sa ne primim banii in trei transe, am primit o suma doar in octombrie, anul trecut, cea de a doua pe care trebuia sa o primim luna trecuta nu ne-a fost restituita", a declarat Adriana Heredea, liderul sindical al personalului auxiliar din cadrul instantelor oradene.
Grefierii bihoreni asteapta luarea unei decizii la nivel national si sustin ca vor fi in continuare solidari cu colegii din tara.
Data adaugarii: Marti 14.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Fidelitate rasplatita (Vineri 17.04.2009)
Portareii bat la usa Protectiei Copilului (Vineri 17.04.2009)
(Miercuri 15.04.2009)
Municipalitatea face economii (Miercuri 15.04.2009)
Studentii oradeni isi cer drepturile (Miercuri 15.04.2009)
Familia Boc a incondeiat ouale liberalilor (Miercuri 15.04.2009)
Parcare la usa blocului (Miercuri 15.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Inselaciuni si scandaluri (Marti 14.04.2009)
Exprima-te prin fapte! Fii voluntar! (Marti 14.04.2009)
Grefierii, a treia oara la protest (Marti 14.04.2009)
Lucia Varga sare in ajutorul Elenei Udrea (Marti 14.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite (Vineri 10.04.2009)
Pagubiti de Bechtel, despagubiti de stat (Vineri 10.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4   5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro