Actualitate: Studentii oradeni isi cer drepturile (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Studentii oradeni isi cer drepturile
Studentii oradeni isi cer drepturile
Autor : Bogdan Onita


Presedintele studentilor din Senatul Universitatii din Oradea, Adrian-Dumitru Dume, a depus, ieri, la Consiliul Judetean Bihor, o cerere, in numele tuturor studentilor Universitatii din Oradea, prin care solicita rezolvarea problemelor urgente ale studentilor oradeni.
Documentul mentioneaza ca Oradea este cel mai mare centru universitar din tara unde nu functioneaza o casa de cultura a studentilor in care acestia sa poata desfasura activitati cultural-artistice, educative, de informare, de divertisment sau orice alte servicii oferite tinerilor. "Lipsa unei asemenea institutii provoaca si imposibilitatea ONG-urilor studentesti de a accesa fondurile nationale oferite de Agentia pentru Sprijinirea Studentilor, astfel ca sustinerea financiara si proiectele de finantare cad exclusiv pe umerii Consiliului Judetean Bihor sau Consiliului Local al Municipiului Oradea. Situatia este cu atat mai grava cu cat in Universitatea din Oradea, unde studiaza marea parte a studentilor oradeni, nu functioneaza un club studentesc din cauza lipsei unui spatiu adecvat acestei activitati", se precizeaza in cererea studentilor oradeni.
Cererea face referire si la o alta problema a studentilor, lipsa acuta de locuri de cazare in camine, in prezent, fiind de aproximativ 1.800 pentru aproximativ 27.700 de studenti. Problema este cu atat mai grava cu cat si acest numar de locuri are la baza o supraaglomerare a studentilor in camere, mult peste ceea ce exista in alte centre universitare din tara sau din tarile vecine.
Lipsa spatiilor adecvate de invatamant este, de asemenea, una dintre marile probleme ale studentilor din Oradea ridicata de studenti. "Colegii nostri de la Facultatea de Arte Vizuale vor fi in curand obligati sa paraseasca Cetatea Oradea unde studiaza momentan in conditii nu tocmai propice procesului de invatamant. De asemenea, multi dintre colegi studiaza in spatii inadecvate din cauza supraaglomerarii, iar Universitatea din Oradea nu dispune de spatii suficiente pentru asigurarea de conditii corespunzatoare pentru studentii de la toate facultatile", se arata in comunicat.
"In solicitare am propus ca solutie transmiterea imobilului (constructii si teren) situat in Oradea pe Strada Universitati, nr. 4, cu suprafata de 53.215 m2, din patrimoniul public judetean si administratia Consiliului Judetean Bihor in domeniul public al statului si administratia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru Universitatea din Oradea pentru infiintarea casei de cultura a studentilor, clubului studentilor din Universitate, amenajarea si constructia de camine studentesti si pentru amenajarea unor spatii de invatamant. Mentionez, totodata, ca imobilul amintit este singurul amplasament care intruneste conditiile pentru solutionarea acestor probleme", spune Adrian-Dumitru Dume.
Data adaugarii: Miercuri 15.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Fidelitate rasplatita (Vineri 17.04.2009)
Portareii bat la usa Protectiei Copilului (Vineri 17.04.2009)
(Miercuri 15.04.2009)
Municipalitatea face economii (Miercuri 15.04.2009)
Studentii oradeni isi cer drepturile (Miercuri 15.04.2009)
Familia Boc a incondeiat ouale liberalilor (Miercuri 15.04.2009)
Parcare la usa blocului (Miercuri 15.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Inselaciuni si scandaluri (Marti 14.04.2009)
Exprima-te prin fapte! Fii voluntar! (Marti 14.04.2009)
Grefierii, a treia oara la protest (Marti 14.04.2009)
Lucia Varga sare in ajutorul Elenei Udrea (Marti 14.04.2009)
(Marti 14.04.2009)
Grefierii au blocat actul de justitiei pentru a forta primirea sporurilor cuvenite (Vineri 10.04.2009)
Pagubiti de Bechtel, despagubiti de stat (Vineri 10.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4   5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro