Actualitate: Concert folcloric aniversar (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 16.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Concert folcloric aniversar
Concert folcloric aniversar
Autor : Bogdan Onita


Sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor din Oradea s-a dovedit neincapatoare luni dupa-amiaza pentru oradenii veniti sa vada concertul prilejuit de implinirea a 90 de ani de la eliberarea orasului Oradea de trupele generalului Traian Mosoiu. Capul de afis al spectacolului a fost indragitul interpret de folclor Nicolae Furdui-Iancu.
Concertul, intitulat "Joc si cantec romanesc", a fost o premiera pentru membrii ansamblului artistic profesionist "Crisana", publicul spectator avand ocazia sa vada o abordare mai deosebita a repertoriului sustinut de solistii ansamblului. Acestia au interpretat cantece din mai multe zone folclorice ale tarii, in special din Ardeal. Corpul de dansatori a venit si el cu noutati, abordand suite noi de dansuri puse in scena de coregrafi renumiti precum Marin Barbu si Viorel Vatamanic, asistati de Daniel Sandro. Ei au interpreta in premiera "Suita de dansuri din Muntenia" si o noua "Suita de dansuri din Bucovina".
Orchestra ansamblului, condusa de Sorin Miescu, a fost din nou la inaltime, deoarece a avut prilejul sa arate posibilitati de interpretare prin repertoriul variat abordat. Pe scena au urcat si au incantat publicul Florica Bradu, Leontin Ciucur, Florica Zaha, Cornel Borza, Luminita Tomuta, Voichita Mihoc, Felicia Costin, Cornelia Covaciu, Viorica Bradea, Simona Costin, Otilia Haragos Seghedi, Antonela Ferche Butiu, Stangaciu, Mitica Negrean si Gheorghe Rada, Petre Frasin si Liviu Butiu, Florin Bontu si Petrica Popa. Prezentarea spectacolului a fost asigurata de Loredana Roxin.
In final a intrat pe scena, in aplauzele furtunoase ale publicului, Nicolae Furdui-Iancu care a interpretat cantece patriotice, si nu numai. Concertul s-a bucurat de un succes enorm la public, foarte multi dintre cei prezenti fiind nevoiti sa stea in picioare sau pe scari pentru a putea urmari spectacolul.
Data adaugarii: Miercuri 22.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Miercuri 25.03.2009)
Politisti audiati de procurorii DNA Oradea (Miercuri 25.03.2009)
(Miercuri 25.03.2009)
Centura pe banii ministerului (Luni 23.03.2009)
Crucea Caraimanului, pe Piatra Pietranilor (Luni 23.03.2009)
S-au calcat in picioare pentru un loc de munca (Luni 23.03.2009)
Invazia zdrentarosilor (Luni 23.03.2009)
Bugetarii protesteaza (Luni 23.03.2009)
Toata lumea vrea la urgente (Luni 23.03.2009)
Concedieri iminente la CFR (Luni 23.03.2009)
(Vineri 20.03.2009)
Soferi panditi la trecerile de cale ferata (Vineri 20.03.2009)
Blaga si Berceanu, in Bihor (Vineri 20.03.2009)
(Vineri 20.03.2009)
Complex sportiv langa Arena "Antonio Alexe" (Vineri 20.03.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7  8  9   10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro