Actualitate: Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste »
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste »
Actualitate
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere
Autor : Vasilicä Ichim


La doar o zi dupa sarbatorile pascale, presedintele sindicatului Pro As, declara ca va continua procedura de executare silita a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bihor. Reprezentantii Consiliului Judetean Bihor sustin insa ca au facut recurs impotriva deciziei de executare silita la Curtea Constitutionala si ca se vor intalni cu sindicalistii la tribunal.

"Copiii vor avea de suferit"

Victime colaterale ale acestui conflict ar putea fi, din pacate, cei care nu sunt cu nimic vinovati, copiii si asistatii sociali. "Pana la ora actuala, reprezentantii sindicatului Pro As nu au luat nicio masura. Nu au venit cu niciun document si nu s-a luat masura de blocare a conturilor Directiei. In baza actelor cu care vor veni si a masurilor de care vor face uz, vom vedea cum putem sa reactionam legal. Eu sper sa nu se ajunga la asa ceva, pentru ca cei care vor avea de suferit vor fi copiii si asistatii sociali care nu au nicio vina", a declarat Stefan Gotia, purtator de cuvant al DGASPC Bihor.
Adrian Marcu, nu numai ca nu este de acord cu declaratia reprezentantului Directiei dar o si califica drept una "marsava": "Va asigur eu ca beneficiarii de servicii sociale fie ei copii sau adulti nu vor avea de suferit. Poate ca mai degraba vor suferi firmele cu care fac ei afaceri, cei pe care ii alimenteaza cu banii judetului. Este doar o tactica marsava a sefului Directiei, pentru ca ea este in spatele domnului Gotia, de a baga copiii in fata.
"Decizia de executare silita a fost deja pusa in practica. Inainte de Paste s-au luat masurile preliminare procedurii de executare silita si urmeaza ca dupa data de 27, cel mai probabil pe 29 sa se puna poprire pe conturi si sechestru pe bunurile Directiei. Va reamintesc ca toate acestea nu s-au intamplat din vina noastra. Noi am avut mereu toata deschiderea pentru aplanarea conflictului. Am vrut sa facem angajamente de plata in mai multe transe cu cei de acolo, dar nu a existat niciun interes din partea lor" a declarat liderul de sindicat.
Adrian Marcu mai sustine ca sindicatul a fost mereu deschis spre negocieri dar ca seful DGASPC Koncsek Zita s-a comportat sfidator nu doar cu sindicatul pe care il reprezinta ci chiar si cu Consiliul Judetean Bihor a carui angajat este.
"Ce am mai putea face? Am incercat sa negociem cu Szabo Odon si cu Dumitru Voloseniuc, dar se pare ca degeaba am incercat. Am decis impreuna sa infiintam o comisie care sa supravegheze cum se impart banii. Comisia respectiva nu a facut nimic in acest sens. Eu ca sindicat, nu pot face ordine la DGASPC si din cate se vede, legea pentru ei este ceva optional, ei fiind stat in stat. Ce este surprinzatoare, este lipsa de reactie a organelor abilitate si a sefilor de la Consiliul Judetean. Cred ca in orice tara din Europa, Zita ar fi fost deja dupa gratii. Cei de la Consiliul Judetean, nu au ridicat nici macar un deget desi ce s-a intamplat acolo este foarte grav", sustine Marcu.

"In 21 mai ne vom intalnim la tribunal"

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Dumitru Voloseniuc sustine ca institutia pe care o reprezinta a facut apel impotrivia deciziei de executare silita la Curtea Constitutionala si ca, conform sentintei 458 din 31 marte 2009, Sindicatul Pro As si juristii Consiliului se vor intalni la tribunal. "Suntem in posesia unei decizii a Curtii Constitutionale care amana cel putin pentru o perioada procedura de executare silita. Jurisnii nostrii au obtinut o sentinta care amana procedura de executare silita pana pe 21 mai cand ne vom intalni la tribunal. Sentinta a fost obtinuta pe 31 martie, are numarul 458, si in conformitate cu ea, sindicatul nu poate nici sa blocheze conturile si nici sa puna sechestru pe bunurile Directiei. Noi speram ca pana la data la care ne vom intalni la tribunal sa renegociem situatia si sa obtinem o plata in mai multe transe a acelor bani", a declarat Dumitru Voloseniuc.

Data adaugarii: Joi 23.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Marti 05.05.2009)
Cseke lauda noul Cod Civil (Marti 28.04.2009)
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Marti 28.04.2009)
Feroviarii bihoreni vor protesta la Bucuresti (Marti 28.04.2009)
Serbarile de sfarsit de an, contra cost la Oraselul Copiilor (Marti 28.04.2009)
De 1 Mai - Liber la balaceala (Marti 28.04.2009)
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Marti 28.04.2009)
FC Bihor luata pe rand la procese (Luni 27.04.2009)
Investitii majore la Sanmartin (Joi 23.04.2009)
Finantari nerambursabile din bugetul local (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
La Multi Ani, Gheorghe! (Joi 23.04.2009)
Lant uman pe pietonala (Joi 23.04.2009)
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro