Actualitate: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 25.06.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate

Autor : Loredana Ile


Gradina Zoologica are incepand de marti un nou administrator in persoana medicului veterinar Daiana Gender. Personaj cunoscut mai ales in lumea presei locale, unde a stat ani de zile in umbra unui controversat cotidian local. Daiana a fost sotia jurnalistului si realizatorului tv Cristian Tabara, mai apoi a lui Narcis Fekete Pista Bandi, patronul ziarului Jurnalul de dimineata, inchis in urma cu vreo doi ani.

Dupa ce a suferit amanare, concursul organizat de Regia Autonoma de Piete Agrement si Salubritate Oradea, pentru ocuparea postului de conducere la Gradina Zoologica are in sfarsit un castigator. Concursul a fost castigat la mijlocul acestei luni de medicul veterinar Daiana Gender, care a fost prezentat, ieri, de conducerea RAPAS, mass-mediei chiar printre custile animalelor. Absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara, noul administrator al Gradinii Zoologice a profesat cativa ani in calitate de inspector sanitar la DSV Timis. Desi ulterior a renuntat sa profeseze ca medic, noul administrator nu a abandonat pasiunea pentru animale si in ultimii ani s-a implicat in numeroase proiecte pe plan local cum ar fi colaborarea cu SOS Dogs sau alte asociatii si fundatii care se ocupa de protectia animalelor.

Concurenta acerba pentru sefia Zoo

Lupta pentru postul de administrator al viitorului Parc Zoo din Oradea s-a dovedit a fi acerba, deoarece pentru un singur post s-au inscris noua candidati. "La concursul din 15 aprilie s-au inscris noua candidati, fiind respins un singur dosar fiindca era incomplet. Concursul a constat in doua probe, o proba scrisa din management si legislatia referitoare la functionarea gradinilor zoologice si proba de interviu. Daina Gender a obtinut 53 de puncte dintre 100 posibile", a mentionat Bimbo Szuhai Tibor, director tehnic al RAPAS. In urma desfasurarii concursului au fost depuse vinerea trecuta trei contestatii, care au fost reevaluate ieri de o noua comisie, dar rezultatul a ramas acelasi.

Ore de educatie civica la Gradina Zoologica

Noul sef al Gradinii Zoologice vine cu un concept nou, vrand sa implice in cresterea animalelor intreaga comunitate. "Alaturi de noi va fi o comisie de etica care sa ne ajute sa luam decizii in transferul, relocarea animalelor in rezervatii naturale sau adoptia lor. Pentru a avea grija de animale, noul sef al gradinii zoologice intentioneaza sa colaboreze cu tinerii voluntari care sa vina in weekend sa aiba grija de animalele aflate in captivitate. Totodata, un articol de lege ne permite sa colaboram cu Ministerul Educatiei si sa alocam ore de educatie civica pentru elevii din clasele a III-a si a IV-a, chiar in incinta Gradinii Zoologice. Aceste ore se tin deja in cateva scoli inca din septembrie anul trecut, iar SOS Dogs a pregatit chiar si manuale. Prin aceste lectii, vrem sa invatam copiii sa aiba respect pentru animale", a conchis Daiana Gender.
Aceasta vrea sa puna la punct un nou sistem de adoptie a animalelor aflate in captivitate, unde familii, asociatii sau societati comerciale, printr-un contract de sponsorizare, sa se ocupe de viata animalului ales. Postul de administrator al Gradinii Zoologice a ramas vacant dupa ce fostul administrator Viorel Astilean a fost nevoit sa se pensioneze, odata cu preluarea conducerii RAPAS de o noua garda condusa de Romulus Cosma.
Data adaugarii: Joi 23.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Marti 05.05.2009)
Cseke lauda noul Cod Civil (Marti 28.04.2009)
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Marti 28.04.2009)
Feroviarii bihoreni vor protesta la Bucuresti (Marti 28.04.2009)
Serbarile de sfarsit de an, contra cost la Oraselul Copiilor (Marti 28.04.2009)
De 1 Mai - Liber la balaceala (Marti 28.04.2009)
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Marti 28.04.2009)
FC Bihor luata pe rand la procese (Luni 27.04.2009)
Investitii majore la Sanmartin (Joi 23.04.2009)
Finantari nerambursabile din bugetul local (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
La Multi Ani, Gheorghe! (Joi 23.04.2009)
Lant uman pe pietonala (Joi 23.04.2009)
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro