Actualitate: Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica
Autor : Alexandru Guias


Conducerea Centrului de diagnosticare a cancerului din Oradea a tras linie dupa un an de activitate si a constatat ca unitatea e pe minus. Conducerea din Ungaria este ingrijorata si da semnale ca ar dori sa inchida Centrul. Costul unei investigatii ajunge pana la 1200 de euro, o suma prohibita pentru majoritatea bihorenilor. Desi au existat promisiuni chiar din partea ministrului Sanatatii la inaugurarea institutiei, a doua de acest fel din tara, nici un eurocent nu este decontat prin CAS.

Centrul PET-CT din incinta fostului Spital de Boli Infectioase a fost inaugurat in luna mai a anului trecut fiind al doilea centru de acest fel din tara, alaturi de cel din Bucuresti. "La inaugurare a fost prezent si Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii, care ne-a promis ca ne sprijina, ca va cauta solutii ca o parte a costului investigatiilor sa fie suportate de CAS, dar nu s-a facut nimic. Sunt constient ca suntem privati, dar nu cred ca acest lucru ar trebui sa conteze, ci sa primeze pacientul. Asa cum pentru alte investigatii se gasesc bani, cred ca si investigatiile care se fac la PET-CT sunt foarte importante", ne-a declarat dr. Oreste Straciuc, seful Centrului de la Oradea.
Analizele facute aici nefiind decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, prin laboratoare cam bate vantul. De la inaugurare si pana in prezent aproximativ 500 de persoane au beneficiat de investigatii medicale, desi capacitatea anuala a Centrului este de sase ori mai mare, adica 3.000 de pacienti. Costul unei singure investigatii este intre 1.000 si 1.200 de euro. "Pretul este mare, avand in vedere posibilitatile financiare ale romanului de rand. Sunt foarte scumpe substantele folosite, aparatura, logistica, se consuma foarte multe fonduri. Din pacate, numarul pacientilor din Bihor care au beneficiat de serviciilor noastre a fost extrem de mic. Dintre cele 500 de persoane investigate, mai mult de jumatate sunt din Bucuresti, restul fiind din Constanta, Iasi, Buzau, Craiova. Am avut insa pacienti din strainatate, din Africa de Sud, Moldova si Rusia", a mai spus dr. Straciuc.
Cum speranta moare ultima, medicul a mai spus ca va face o ultima incercare pe langa prefect, presedintele Consiliului Judetean, presedintele CAS, seful Directiei de Sanatate Publica, parlamentarii bihoreni pentru a gasi o solutie ca serviciile medicale de aici sa fie decontate de la bugetul CAS.
Data adaugarii: Marti 28.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Marti 05.05.2009)
Cseke lauda noul Cod Civil (Marti 28.04.2009)
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Marti 28.04.2009)
Feroviarii bihoreni vor protesta la Bucuresti (Marti 28.04.2009)
Serbarile de sfarsit de an, contra cost la Oraselul Copiilor (Marti 28.04.2009)
De 1 Mai - Liber la balaceala (Marti 28.04.2009)
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Marti 28.04.2009)
FC Bihor luata pe rand la procese (Luni 27.04.2009)
Investitii majore la Sanmartin (Joi 23.04.2009)
Finantari nerambursabile din bugetul local (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
La Multi Ani, Gheorghe! (Joi 23.04.2009)
Lant uman pe pietonala (Joi 23.04.2009)
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro