Actualitate: Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Miercuri 18.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat
Autor : Alexandru Guias


Inconsecventa in decizii, asa se poate numi ceea ce au facut dr. Marius Parcioaga - seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor, Emil Popovici-Mut - managerul Spitalului Judetean si Ioan Giurgiu - liderul Sanitas. Cei trei s-au intalnit ieri pentru a discuta pe tema unui plan de redresare financiara a Spitalului Judetean. Din pacate, toate discutiile au fost in van.

Managerul Spitalului Judetean nu a venit cu niciun plan de redresare a unitatii pe care o conduce, asa cum i-a cerut seful DSP, care, la randul sau, spune ca va vedea ce si cum, iar liderul sindical nu vrea sa renunte defel la drepturile angajatilor spitalului. Cam asa a decurs intalnirea celor trei. "Managerul a vrut sa taie din sporuri, dar nu am fost de acord. I-am spus sa caute alte solutii, deoarece n-o sa renunt la apararea drepturilor angajatilor", a spus Ioan Giurgiu. Seful DSP, dr. Marius Parcioaga, a precizat ca "s-au trezit cam tarziu, atat cei de la Sanitas, cat si conducerea spitalului. Trebuia sa rezolve de mult problema. Acum nu avem ce face si vom astepta semnarea contractului pe anul in curs intre Spitalul Judetean si Casa de Asigurari de Sanatate, sa vedem ce fonduri se vor aloca unitatii. In orice caz, cred ca problema restantelor pe care le au salariatii va fi rezolvata, chiar daca isi vor primi drepturile banesti in mai multe transe". Managerul Spitalului Judetean se apara si sustine ca, de fapt, CAS este datoare spitalului cu 7,9 milioane de lei. "De unde sa le dau bani daca nu am. Sa vedem ce vom negocia de aceasta data cu Casa. Am fost odata la negocieri, insa nu ne-am inteles asupra banilor. Vreau sa va spun ca noi mai avem de primit bani atat de la CAS, cat si de la Ministerul Sanatatii. In primul rand, datoriile din 2007 si 2008, care se ridica la 6.000.000 de lei, si cele 1,9 milioane de lei pe primele trei luni ale acestui an. De la minister trebuie sa primim inca 3,4 milioane de lei pentru plata datoriilor acumulate pana la 31 decembrie 2005", ne-a declarat Emil Popovici-Mut. Anul trecut Spitalul Judetean a avut un buget de circa 80 de milioane de lei, din care 50 de milioane erau bani proveniti de la CAS. Cu toate acestea, Mut a considerat ca bugetul a fost insuficient comparativ cu cheltuielile.
Managerul Spitalului Judetean, directorul DSP si liderul Sanitas sunt asteptati joi, 30 aprilie, la o intalnire cu Emilia Gogoneata, presedintele CAS Bihor, pentru a discuta despre contractul pentru acest an al unitatii.
Data adaugarii: Marti 28.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Marti 05.05.2009)
Cseke lauda noul Cod Civil (Marti 28.04.2009)
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Marti 28.04.2009)
Feroviarii bihoreni vor protesta la Bucuresti (Marti 28.04.2009)
Serbarile de sfarsit de an, contra cost la Oraselul Copiilor (Marti 28.04.2009)
De 1 Mai - Liber la balaceala (Marti 28.04.2009)
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Marti 28.04.2009)
FC Bihor luata pe rand la procese (Luni 27.04.2009)
Investitii majore la Sanmartin (Joi 23.04.2009)
Finantari nerambursabile din bugetul local (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
La Multi Ani, Gheorghe! (Joi 23.04.2009)
Lant uman pe pietonala (Joi 23.04.2009)
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro