Actualitate: Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Vineri 25.05.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema"
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema"
Autor : Marieta Cocoi


Romania are termen ca pana la data de 16 iulie 2009 sa-si inchida toate gropile de gunoi aflate in administratia comunelor. Din cele 101 de primarii, peste 30 se afla in situatia de a nu avea asigurat serviciul de colectare a deseurilor menajere. Desi vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor Dumitru Voloseniuc a anuntat ca la sedinta de saptamana trecuta a Consiliului se va aproba un proiect de Hotarare prin care se solicita primariilor sa rezolve problema colectarii deseurilor pana la sfarsitul lunii iunie 2009, acesta nu s-a aflat pe ordinea de zi. Aflat in vizita la Oradea, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a avertizat Consiliul Judetean ca va plati din propriul buzunar daca gropile de gunoi nu vor fi inchise in termenul stabilit de Uniunea Europeana si nu vor rezolva problema deseurilor. "La capitolul deseuri, judetul Bihor are o problema. Autoritatile judetene vor plati penalizarile", a declarat ministrul. In urma cu ceva vreme, acelasi ministru anunta ca autoritatile judetene vor suporta din bugetul propriu investitiile necesare inchiderii gropilor de gunoi, iar autoritatile locale vor suporta amenzile pe care UE le va aplica Romaniei. Este vorba de 200 de mii de euro pentru fiecare zi de intarziere.

Responsabilitate, nu ultimatumuri

Afirmatiile ministrului au fost vehement atacate de deputatul Lucia Varga. "Localitatea Alesd din Colegiul nr.3 din judetul Bihor, in care am fost aleasa deputat, este una din cele 78 de localitati care trebuie sa inchida depozitul de deseuri in anul 2009. Refuz, domnule ministru, sa accept solutia pe care ati gasit-o, aceea ca in cazul in care nu se inchide depozitul de deseuri, alesdenii sa plateasca amenzile de la Uniunea Europeana. Mai bine veniti cu propuneri concrete si alocati fonduri pentru intocmirea proiectelor de inchidere a depozitelor de deseuri neconforme. Si totusi, parca sa guvernezi inseamna mai mult decat sa arunci vina pe autoritatile locale. Sa guvernezi inseamna sa iti asumi responsabilitati si sa vii in sprijinul celor pe care ii guvernezi cu solutii adecvate, nu cu ultimatumuri", a declarat Lucia Varga.
Data adaugarii: Marti 05.05.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Ministrul Nicolae Nemirschi ii mustra pe alesii judetului: "La capitolul deseuri, Bihorul are o problema" (Marti 05.05.2009)
Cseke lauda noul Cod Civil (Marti 28.04.2009)
Insanatosirea financiara a Spitalului Judetean, blocata intre conducere si sindicat (Marti 28.04.2009)
Feroviarii bihoreni vor protesta la Bucuresti (Marti 28.04.2009)
Serbarile de sfarsit de an, contra cost la Oraselul Copiilor (Marti 28.04.2009)
De 1 Mai - Liber la balaceala (Marti 28.04.2009)
Centrul de diagnosticare a cancerului in moarte euro-clinica (Marti 28.04.2009)
FC Bihor luata pe rand la procese (Luni 27.04.2009)
Investitii majore la Sanmartin (Joi 23.04.2009)
Finantari nerambursabile din bugetul local (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
La Multi Ani, Gheorghe! (Joi 23.04.2009)
Lant uman pe pietonala (Joi 23.04.2009)
Protectia Copilului sta pe un butoi de pulbere (Joi 23.04.2009)
(Joi 23.04.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2   3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro