Actualitate: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Luni 16.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste »
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste »
Actualitate

Autor : Vasilicä Ichim


Festivalul de Muzica Braziliana a continuat miercuri cu un recital de violoncel. Au fost prezente pe aceiasi scena trei generatii de viloncelisti, fiecare dintre ei aducandu-si aportul la formarea celuilalt. Profesorul universitar Agneta Marcu a asistat la recitalurile fostei eleve, actual profesor la Liceul de Arta, Bozsodi Beata, care la randul ei a incurajat prestatia propriei eleve Eleonora Rosca. Recitalul a avut pe ordinea de zi sapte piese de o mare incarcatura emotionala. Remarcabile au fost "Cenas Cariocas" a lui J. Guerra Vicente, interpretata de Bozsodi Beata la violoncel si Balint Johanna la pian, "Elegia Burleasca" a lui Amaral Vieira, interpretata de Camelia Matei la pian si Eleonora Rosca la violoncel, "Elegia" lui H.Villa-Lobos, interpretata de Agneta Marcu la violoncel si Antoanela Isaiu la pian si "Duo" a lui Ricardo Nakamura interpretata de Thurzo Sandor Jozsef la viola si Bozsodi Beata la violoncel. "Concertul a fost deosebit pentru mine pentru ca am avut ocazia sa cant alaturi de fosta mea eleva si studenta Bozsodi Beata, sa invat si sa descopar lucruri noi si valoroase. Cand spun asta, ma refer in primul rand la aceasta muzica braziliana clasica, prea putin cunoscuta in Romania, care este fascinanta. Multe dintre aceste piese le vom include in repertoriul ansamblului Varadinum pentru ca merita sa fie cantate mai des", a declarat pentru Realitatea bihoreana, Agneta Marcu decanul Facultatii de Muzica de la Universitatea din Oradea.


Data adaugarii: Vineri 15.05.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Vineri 15.05.2009)
Litigiul financiar dintre sindicatul Pro AS si Protectia Copilului s-a mai potolit (Vineri 15.05.2009)
Screening de depistare a scoliozei la elevi (Vineri 15.05.2009)
Politist arestat pentru luare de mita (Vineri 15.05.2009)
Prichindeii in vizita la salvatori (Vineri 15.05.2009)
Groparii orasului, educati si la patru ace (Vineri 15.05.2009)
Toate drumurile de la Teatru duc la Roma (Luni 11.05.2009)
O noua prelevare de organe la Oradea (Luni 11.05.2009)
Cotele defalcate "umfla" bugetul local (Luni 11.05.2009)
Merka vrea reproducere asistata (Luni 11.05.2009)
Toate federatiile din invatamant au semnat acordul cu Ministerul Educatiei, teza la limba romana are loc azi (Joi 07.05.2009)
Sindicalistii sar la gatul lui Berceanu (Marti 05.05.2009)
Profesorii boicoteaza tezele unice (Marti 05.05.2009)
Bani pentru Teatrul de Vara (Marti 05.05.2009)
Tramvai Siemens la un pas de deraiere (Marti 05.05.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro