Actualitate: Noul sef de la Protectia Copilului "vrea sa desfiinteze sindicatul" (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Marti 17.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Actualitate
A invins sistemul
A invins sistemul
Pentru cei mai multi oameni viata este si o sansa de a creste un suflet. Ce poate face insa un om obisnuit cand afla ca nou-nascutul sau sufera de o boala rara care duce la retard psihic? Ce poate face un parinte cand sistemul de sanatate nici macar nu ii da o sansa sa descopere la timp boala si ii condamna copilul inca de la nastere? Unii se dau... citeste
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta
Moda consilierilor personali i-a prins pe mai toti alesii din Bihor. Cu toate ca veniturile institutiilor bugetare sunt mai mici decat cele din 2008, edilii nu renunta la consilieri. Acelasi lucru este valabil si la prefecturi si consilii judetene.


Un singur ordin, cel putin doua interpretari. In timp ce presedintele Consiliului Judetean,... citeste
Actualitate
Noul sef de la Protectia Copilului "vrea sa desfiinteze sindicatul"
Noul sef de la Protectia Copilului "vrea sa desfiinteze sindicatul"
Autor : Marieta Cocoi


Razboiul dintre sindicatul ProAs si conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului este departe de a se fi incheiat. Transferul Zitei Koncsek de la carma DGASPC Bihor la ASCO si inclocuirea acesteia cu fostul sef al Casei Judetene de Pensii Bihor, Szarka Arpad, nu a dus la nimic bun. Ba dimpotriva.

Transferul lui Szarka Arpad de la Casa Judeteana de Pensii Bihor la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a avut doua obiective: grija UDMR pentru membrii sai si calmarea spiritelor incinse de Zita Koncsek la Protectia Copilului. Socoteala de acasa insa nu se potriveste cu cea din targ. Sindicalistii nu par deloc incantati de noul director. Ba mai mult, au ajuns chiar sa o regrete pe cea care pana mai ieri intruchipa inamicul numarul unu al sindicatului. "Noul director este mai rau ca Zita Koncsek. Am cazut din lac in put", afirma liderul sindicalistilor, Adrian Marcu. "A venit aici sa faca...liniste. Scopul lui este sa desfiinteze sindicatul. Incearca sa-i convinga pe sindicalisti sa iasa din sindicat. Suntem la un pas de a iesi in strada", a declarat Adrian Marcu. Seful DGASPC Bihor neaga insa acuzatiile aduse de liderul sindicatului ProAs. "Nu am facut niciun fel de presiuni asupra celor inscrisi la ProAs sa paraseasca sindicatul. Din punctul meu de vedere, conducerea institutiei vede in sindicat un partener", sustine Szarka Arpad. Liderul sindicatului este insa decis sa-si apere colegii de breasla de orice tentativa de intimidare sau presiune din partea noului sef. "Daca nu se limiteaza la relatiile de munca si trece la amenintari, nu vom sta cu mainile in san", afirma Adrian Marcu.

Intelegere de la sindicalisti

Drepturile salariale pe care Zita Koncsek a refuzat sa le plateasca anii trecuti si care au fost castigate de sindicalisti in instanta nu au ajuns inca in mainile angajatilor DGASPC Bihor. Conducerea Protectiei Copilului spera ca sindicalistii sa mai aiba putina rabdare. "Sper sa reusim ca macar banii pe 2006 sa-i putem plati. Mizez pe capacitatea de intelegere a angajatilor. Trebuie sa inteleaga care ne sunt limitele financiare", a declarat Szarka Arpad.

Presedintele CJ Bihor tace chitic

Inainte de a recurge la masuri extreme de protest, Adrian Marcu s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle, in speranta ca impreuna vor gasi o solutie ca sindicalistii sa nu mai simta ca "stau cu sabia deasupra capului". Intalnirea a avut loc la finele saptamanii trecute insa, Tirle sustine ca nu stie nimic despre vreo intentie de protest din partea sindicalistilor. "M-am intalnit cu domnul Adrian Marcu dar nu mi s-a adus la cunostinta ca se fac presiuni asupra celor inscrisi in sindicatul condus de dansul", a declarat Radu Tirle.


Szarka Arpad, un director controversat

Inainte de aajunge director la casa Judeteana de pensii, Szarka Arpad a fost fie director general, fie adjunct la Directia de Munca si Protectie Sociala Bihor. Presa anilor 1998 sustinea dca in 27 noiembrie 1996, prin adresa nr.4139/1996, inregistrata la Parchetul Oradea, Szarka Arpad, in calitate de director adjunct, a fost acuzat ca ar fi facilitat acordarea unui credit de 50 de milioane de lei firmei Marconst din Harghita, incalcand astfel prevederile Legii 1/1991. Legea respectiva prevede acordarea de subventii firmelor care inregistreaza someri. Firma Marcons nu ar fi indeplinit aceasta conditie, insa ar fi beneficiat de banii respectivi. In 21 iulie 1998, secretarul de stat al Ministerului Muncii si protectiei Sociale, Norica Nicolai, a facut un control la Directia de Munca, cand Szarka ocupa functia de director general. Atunci, acesta s-a trezit cu un dosar penal inaintat Tribunalului Bihor, fiidn acuzat de fals si uz de fals. La o saptamana dupa control, ministerul a trimis o alta echipa in verificare in urma careia nu s-a gasit nicio neregula.
Data adaugarii: Vineri 12.06.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Municipalitatea va prelua in administrare de la episcopia romana-catolica parcul Palatului Baroc (Vineri 26.06.2009)
A invins sistemul (Vineri 26.06.2009)
Majoritatea consilierii personali ai alesilor din Bihor sunt selectati pe pile, nepotism si favoruri personale, nu pe calificare sau competenta (Vineri 26.06.2009)
(Vineri 12.06.2009)
Noul sef de la Protectia Copilului "vrea sa desfiinteze sindicatul" (Vineri 12.06.2009)
(Vineri 12.06.2009)
Picteaza cu ochii stinsi (Vineri 05.06.2009)
Saptamana mediului tau (Miercuri 03.06.2009)
Razii de amploare (Marti 02.06.2009)
Conducere noua la veterinari (Marti 02.06.2009)
Milioane de euro pentru apa si canalizare (Marti 02.06.2009)
(Marti 26.05.2009)
Cupa romano-maghiara la pescuit (Marti 26.05.2009)
(Marti 26.05.2009)
Programul rabla s-a rablagit (Marti 26.05.2009)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro