Sport: Tentativa de redresare a handbalului juvenil (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Marti 17.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Sport
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Lumea loto prezinta o fascinatie aparte pentru multi datorita jocurilor sale palpitante, a premiilor uriase si a sperantelor de castig ale tuturor participantilor la tragerile loteriilor internationale. Daca la capitolul poturi imense, continentul american sta pe primul loc, cu sume exorbitante, care... citeste
Arcasii au "tintit" Oradea
Arcasii au "tintit" Oradea
Peste 60 de concurenti din toata tara s-au intrecut la editia secunda a Cupei Redpoint la tir cu arcul. Prestatii bune pentru oradenii Akos Wihelm, Ridi si Kovacs care au urcat pe podium. Nationalele la finele lunii viitoare se vor desfasura tot la Oradea

Putine sunt sporturile in care cheltuielile sportivilor sunt minime. Sa dai 3.000 de euro... citeste
Sport
Tentativa de redresare a handbalului juvenil
Tentativa de redresare a handbalului juvenil
Autor : Lucian Popa


Una dintre ramurile sportive din municipiul Oradea care
s-au bucurat de un buget pe masura cu jucatori si antrenori foarte bine platiti bate "pasul pe loc". Asta in conditiile in care in ultimele sezoane ori retrograda, ori se salva de la retrogradare la baraj, sau prin "mila" Federatiei mai jucau un sezon. Aceasta sectie este cea de handbal masculin de la CS Municipal, care este obligata, an de an, sa aduca jucatori din afara judetului pentru ca nu s-a pus un accent deosebit pe sectorul juvenil in judetul Bihor.
In cursul zilei de ieri, la LPS Bihorul din Oradea a avut loc prima intalnire importanta a unor oameni care doresc sa se implice pentru ca sectorul juvenil sa fie unul activ. Au fost prezenti Dan Matei si Lucian Stance, director si, respectiv, director adjunct al LPS Bihorul, Ionel Bungau, presedintele CSM, Pavel Mercea, consilier local si totodata presedinte al Asociatiei Judetene de Handbal Bihor, Korodi Iosif si Nicusor Vasadi, inspectori in cadrul Directiei pentru Sport Bihor, si Sabin Dacau, antrenor al sectiei de handbal de la CSM.
In cadrul acestei prime intalniri s-a discutat o strategie pe termen lung, care sa cuprinda mai multe etape. In primul rand, vor fi infiintate in cadrul liceului doua noi posturi de antrenori care sa activeze la LPS Bihorul. Dupa aceea, trebuie gasita o solutie pentru a avea un buget propriu si posibilitatea de a se pregati in sala in mod regulat.
Ionel Bungau a fost foarte prompt: "Avem nevoie de intelegere la nivelul Consiliului Local Oradea si Consiliului Judetean Bihor. De promisiuni sunt satul, daca nu avem posibilitatile financiare, va fi foarte greu. De asemenea, noi putem face acest proiect functional, dar cu multe neajunsuri".
Dan Matei a declarat ca va face tot ce depinde de el pentru ca sectorul juvenil al handbalului bihorean sa aiba drept "centru" LPS Bihorul.
"Se vor organiza mai multe actiuni de selectie pentru ca avem nevoie de tineri handbalisti care sa ajunga sa joace pentru CS Municipal. La noi, putem avea scolarizare si masa in conditii foarte bune, iar pentru antrenamente, se vor cauta solutii", spune acesta.
Pavel Mercea: "Strategia trebuie sa fie una in folosul CS Municipal"
Unul dintre impatimitii handbalului, Pavel Mercea, cel care a organizat cu ajutorul Asociatiei partidele primei nationale de baieti la Oradea, este decis sa sprijine in continuare handbalul.
"Eu am sa incerc sa sprijin politic, economic, financiar acest proiect important care trebuia realizat in urma cu cinci ani. Dar toate acestea trebuie sa fie in folosul CS Municipal Oradea. Suntem nevoiti sa ne gospodarim singuri, sa avem un buget de venituri si cheltuieli pentru care o strategie bine gandita trebuie adoptata cat mai repede. Eu ma gandesc ca am putea avea o selectie la nivel national, sa-i transferam pe cei mai buni cu scoala la Oradea si sa facem o echipa pentru viitor", era parerea acestuia.
In cele din urma, s-a ajuns la concluzia ca jocurile sportive care nu au corespondent de seniori in Oradea nu au continuitate pentru ca nu e normal sa pregatesti sportivi in judetul Bihor pentru alte echipe de seniori din alte judete.Data adaugarii: Miercuri 18.02.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
(Marti 24.02.2009)
(Marti 24.02.2009)
(Marti 24.02.2009)
(Luni 23.02.2009)
(Luni 23.02.2009)
FC Bihor a zdrobit DEAC Debrecen (Luni 23.02.2009)
(Vineri 20.02.2009)
(Vineri 20.02.2009)
(Joi 19.02.2009)
(Joi 19.02.2009)
(Joi 19.02.2009)
(Joi 19.02.2009)
Tentativa de redresare a handbalului juvenil (Miercuri 18.02.2009)
(Miercuri 18.02.2009)
(Miercuri 18.02.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6  7  8   9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro