Sport: (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Marti 17.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Sport
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei
Lumea loto prezinta o fascinatie aparte pentru multi datorita jocurilor sale palpitante, a premiilor uriase si a sperantelor de castig ale tuturor participantilor la tragerile loteriilor internationale. Daca la capitolul poturi imense, continentul american sta pe primul loc, cu sume exorbitante, care... citeste
Arcasii au "tintit" Oradea
Arcasii au "tintit" Oradea
Peste 60 de concurenti din toata tara s-au intrecut la editia secunda a Cupei Redpoint la tir cu arcul. Prestatii bune pentru oradenii Akos Wihelm, Ridi si Kovacs care au urcat pe podium. Nationalele la finele lunii viitoare se vor desfasura tot la Oradea

Putine sunt sporturile in care cheltuielile sportivilor sunt minime. Sa dai 3.000 de euro... citeste
Sport

Autor : Lucian Popa


Poate este greu de crezut ca in 1957, pe cand Oradea avea undeva la 80.000 de locuitori, erau functionale nu mai putin de 34 de terenuri de tenis de camp. Din pacate, o data cu trecerea anilor situatia s-a schimbat radical. In 2009 la o populatia de aproximativ 200.000 de locuitori, municipiul de pe Crisul Repede are doar 30 de terenuri de tenis de camp. Procentajul s-a diminuat drastic datorita faptului ca investitiile in bazele sportive au fost blocate de ani buni. Asa ca au supravietuit in sport doar cei care si-au luat destinul in mana sau potentatii financiari ai tranzitiei cu pasiune pentru tenis.

De departe clubul cu cele mai bune rezultate atat in plan national cat si international la nivel judetean este CS Vointa Oradea. Infiintat in 1951 si condus de-a lungul timpului de oameni de valoare precum Bonyay, Hamza, Pop, Gyorgy sau Veres, clubul oradean a rezistat fara sa-si schimbe obiectul de activitate, desi in jurul terenului pe care este amplasata baza sportiva s-au invartit interese imobiliare nu tocmai curate.
Din 1996 la conducerea lui a venit Mircea Teodor Dragoi. Originar din zona Stei, Dragoi s-a stabilit la Oradea in 1991, cu dorinta de a-si continua munca de antrenor inceputa la Otelul Stei.
La inceputuri Vointa avea doar patru terenuri de zgura si unul de fotbal, tot de zgura. Acum exista aici zece terenuri pe care se pot desfasura intreceri interne la cel mai inalt nivel. In cei treisprezece ani de cand Vointa se confunda cu Dragoi, aici s-au antrenat peste 350 de tenismeni. Printre cei mai reprezentativi s-au aflat Ina Danciu, Razvan Bercea, Alexandru Stohor, Horia Matei, Rone Szatmari fosti componenti ai lotului national. De asemenea cel putin din anul 2000 la Vointa sunt organizate in fiecare an cel putin opt turnee nationale care aduna de fiecare data peste 100 de concurenti la start.
O problema acuta care nu a fost rezolvata de-a lungul timpului a fost cea a terenului unde clubul isi desfasoara activitatea. Revendicat inca din 1990 terenul respectiv se afla in litigiu si inca se judeca. Deocamdata nu s-a dat o solutie de viitor dar cel mai important ar fi ca acest teren sa ramana destinat sportului.
"O baza sportiva este nepretuita in conditiile in care zilnic copii vin sa se antreneze aici. Avem cinci antrenori care isi desfasoara orele de antrenament in cele mai bune conditii. Dorim sa imbunatatim aceasta baza dar nu avem sustinere" ne-a declarat Mircea Dragoi, afectat de problemele imobiliare care nu se mai termina.

In fata unei noi incercari

De ani de zile la Vointa se formeaza sportivi de certa valoare. Dar pentru a ajunge in varful ierarhiei este nevoie de multa munca si de multe ori fara sustinerea altor membrii in afara familiei. Cine isi imagineaza ca un campion se poate face asa de pe o zi pe alta nu se pricepe la sport. Dar un lucru este foarte important si il cunosc oamenii de sport: pentru a deveni profesionist trebuie sa ai si un caracter adevarat.
"Noi la Vointa formam caractere. Ne bucuram ca avem posibilitatea sa oferim copiilor si tinerilor posibilitatea de afirmare. Numai ca fiecare trebuie sa inteleaga un lucru. Profesionalism la toate capitolele" spune Mircea Dragoi.

Talentele din subsolul clubului

De putin timp familia Nemes este cunoscuta in lumea tenisului ca fiind una dintre familiile care muncesc in conditii dificile pentru performanta. Cei sase membrii ai familiei locuiesc intr-o casa in subsolul clubului. Nora (10 ani) si Narcisa (12 ani) pot sa-si schimbe mult in bine viitor. Academia de tenis Merion din Philadelphia doreste sa le sponsorizeze timp de sase luni cu suma de 15.000 euro pentru a-si acoperi cheltuielile necesare imbunatatirii actualelor performante. Nora a ocupat la finele anului trecut locul al treilea in clasamentul national in timp ce sora ei a termina intrecerea interna pe locul al patrulea. Cele doua sunt unele dintre tenismenele de viitor ale judetului despre care cu siguranta bihorenii vor auzi la timpul potrivit.

Vointa gazda cel mai important turneu

In perioada 20-26 iulie baza sportiva Vointa din Oradea va gazdui unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale acestui an. Si anume pentru a doua oara consecutiv SC Gavella in parteneriat cu Consiliul Judetean Bihor va organiza o noua editie a Turneului Futures cu premii in valoare totala de 10 000 de dolari. Localnicul Andrei Mlendea cel mai bine cotat jucator roman in clasamentul national al seniorilor, cel care in 2008 a reusit sa-si adjudece titlul national se afla printre favoriti. Din pacate la editia anterioara acesta a parasit prematur turneul fiind unul dintre favoritii publicului local. Fiind cea mai valoroasa intrecere din "sportul alb" din acest an turneul se bucura de o popularitate in randul iubitorilor de sport, dat fiind faptul ca intrarea pe tot parcursul intrecerii va fi libera.

Un gest rar

Legat ombilical de baza Vointa, Mircea Dragoi si-a ipotecat la banca propria casa pentru a face rost de banii pentru modernizare. Un gest rar si impresionant intr-o lume care se invarte in jurul banului... Si riscant pe deasupra, pentru ca familia Dragoi si-a pus casa la bataie in conditiile in care terenul de la Vointa se afla in litigiu, avand soarta incerta.
Cu un credit de 10.000 de euro aspectul bazei s-a schimbat radical, fiind construite terenuri de tenis noi.
"Va spun cu tot respectul ca eu si sotia mea am riscat mult cu acest credit. Mi-am dorit ca eforturile acestor copii sa fie rasplatite intr-un fel sau altul. Consider ca am facut un gest normal iar pe viitor sunt dispus chiar la mai mult" spune directorul bazei. Pentru creditul contractat pe o durata de zece ani, familia Dragoi plateste lunar 500 euro.

Data adaugarii: Vineri 12.06.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Cele mai interesante jocuri loto ale Europei (Vineri 15.06.2012)
Arcasii au "tintit" Oradea (Vineri 26.06.2009)
(Vineri 12.06.2009)
(Vineri 12.06.2009)
Nevoia de schimbare (Vineri 05.06.2009)
Emerich Jenei: Reconstructia este dificila (Vineri 05.06.2009)
Cupa 1 iunie a adunat 1.300 de concurenti (Miercuri 03.06.2009)
(Miercuri 03.06.2009)
Federatia de Majorete cu sediul la Oradea (Marti 02.06.2009)
Suporterii FC Bihor: "Noi am bagat-o, noi o scoatem" (Marti 26.05.2009)
(Marti 26.05.2009)
(Marti 26.05.2009)
Vor puncte cu Drobeta (Vineri 15.05.2009)
(Vineri 15.05.2009)
(Vineri 15.05.2009)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro