Agenda: Minciunele (Realitatea bihoreana)

Realitatea bihoreana
Joi 29.06.2017
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Agenda
Reteta noastra: Salata de Parma cu cartofi noi
Reteta noastra: Salata de Parma cu cartofi noi
Ingrediente pentru 5 portii: 1 kg cartofi noi, 250 g mazare boabe proaspata, 60 g ceapa, 60 g margarina, 400 ml supa de carne (din cub), pepene galben, 300 g sunca de Parma taiata in felii subtiri
Sosul: 100 ml otet de mere, 100 ml vin alb sec, sare, piper macinat, putin zahar, 100 ml ulei de floarea soarelui, 30 g verdeata de... citeste
Oua Casino pe suport de salata Frantuzeasca
Oua Casino pe suport de salata Frantuzeasca
Ingrediente pentru 5 portii: - 10 oua fierte tari, 1 kg zarzavat frantuzesc
pentru salate (congelat), 250 g cartofi, 250 g mere, 150 g castraveti in otet, 250 g maioneza fara ou (din comert), 250 g iaurt sau chefir, 15 g mustar, 100 ml smantana, verdeata de patrunjel. Decor: 1 ardei gras rosu, sare, piper macinat.
Modul de preparare: Ouale se... citeste
Agenda
Minciunele
Minciunele
Autor : Realitatea Bihoreana


Ingrediente pentru 25 de bucati: 400 g faina de calitate, 80 g margarina, 50 ml rom, 100 ml smantana, 5 galbenusuri de oua, 10 g sare fina, 100 g zahar vanilat, 300 g gem de caise, 30 ml rom
Modul de preparare: Faina se freaca cu margarina apoi se adauga si celelalte ingrediente, galbenusurile, smantana, sare si rom, care le fragezeste la copt. Se obtine un aluat ca pentru taitei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie cu usurinta. Aluatul se framanta pe planseta indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine inspre mijloc. Cand este gata aluatul se aduna ca o minge, se acopera cu o folie ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa stea 10 minute ca sa devina mai elastic si sa se poata intinde mai usor. Se intinde cu merdeneaua o foaie ca de taitei cu grosime de 2-3 mm. Se taie cu ruleta cu marginile ondulate in fasii de 5 cm latime si 12 cm lungime. Fiecarei fasii i se face la mijloc o taietura in lungime de 3 cm pe unde se scoate un capat dand impresia unui nod. Se mai pot taia patrate din care se fac moristi. Minciunelele astfel pregatite se prajesc intr-o cratita de 2 l intr-un litru de ulei infierbantat la un foc mijlociu, se rumenesc pana cand acestea se ridica la suprafata. Se pot pune minciunele cate incap neinghesuite care se prajesc cate 2-3 minute pe ambele parti. Se scot cu paleta cu gauri si se sugativeaza cu un servet de hartie de grasime. Se servesc pudrate cu zahar vanilat si insotite de gem de caise amestecat cu rom.


Data adaugarii: Miercuri 01.04.2009
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Reteta noastra: Salata de Parma cu cartofi noi (Vineri 26.06.2009)
(Vineri 05.06.2009)
Greva in administratie (Marti 02.06.2009)
Caravana Filmelor la Oradea (Vineri 15.05.2009)
Greva de avertisment in Justitie (Luni 11.05.2009)
Oua Casino pe suport de salata Frantuzeasca (Marti 28.04.2009)
Sonetele lui Shakespeare puse pe muzica (Joi 23.04.2009)
Recrutari pentru Politie, Armata si SRI (Vineri 17.04.2009)
Selectie la fotbal (Miercuri 15.04.2009)
Agenda culturala (Marti 14.04.2009)
Eliberarea abonamentelor unice (Joi 09.04.2009)
Minciunele (Miercuri 01.04.2009)
Chiftelute vegetale cu varza rosie calita si piure de cartofi (Marti 31.03.2009)
Ghiveci calugaresc (Luni 30.03.2009)
Hollywood Multiplex Lotus (Vineri 27.03.2009)
Pagini :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2017 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.



contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro