Realitatea bihoreana - Stiri - Editorial

Realitatea bihoreana
Marti 17.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Editorial
Nepotismul ca politica de stat
Nepotismul ca politica de stat
"Avem clasa politica pe care o meritam." Am auzit de foarte multe ori, de nenumarate ori aceste cuvinte, repetate atat de oamenii politici cat mai ales de puhoaiele de asa-zisi analisti care au invadat ecranele televizoarelor. Nu mi-a placut niciodata afirmatia, prea are ceva din fatalismul mioritic in ea. In plus e si foarte comod sa crezi acest... citeste »
Diabetul si dependenta de sefie
Diabetul si dependenta de sefie
Dr. Aurel Babes, fostul director al Spitalului Clinic Judetean si fostul sef al sectiei de diabet, isi vrea inapoi sectia, plus achitarea retroactiva (august-decembrie)
a indemnizatiei de conducere. Aceasta ar insemna in jur de 10.000 de lei (2.000 de lei/luna), pe care conducerea spitalului sa-i dea dr. Aurel Babes.
Conducerea spitalului a... citeste »
Editorial
Ei cu ei, noi cu... vai de noi!
La ce credeti ca se gandesc politicienii romani cel mai mult? Daca s-ar face un sondaj de opinie cu aceasta unica intrebare, sunt convins ca, intr-o covarsitoare proportie, raspunsul celor chestionati ar fi "la furat". Chiar daca mai sunt printre ei cativa manati de buna credinta si vor sa faca ceva util pentru cei multi, eticheta lipita pe fruntea politicienilor romani este cea de hoti. Unii ar mai completa cu "mincinosi", "neseriosi" sau "panglicari" si mai ca le-as da dreptate, fara sa stau prea mult pe ganduri.
Un domn pe nume Pithagora spunea, pe vremea cand democratia se nastea in Atena antica, ca pentru a cunoaste un om cu adevarat trebuie sa faci un singur lucru: sa-i dai putere. In momentul in care omul are puterea de a face ce vrea, de a decide pentru altii, intr-un cuvant, de a conduce, isi va da masura caracterului. De la constatarea anticului intelept, nimic nou sub soare. Natura umana a ramas aceeasi, mai degraba inclinata spre minciuna, inselatorie si parvenitism decat spre compasiune, solidaritate sau altruism.
Inclin tot mai mult sa cred ca in Romanica noastra draga au evoluat doua specii distincte de oameni. Oamenii obisnuiti, care se trezesc de buna dimineata pentru a castiga cinstit o bucata de paine si oamenii politici, care tot de buna dimineata se gandesc cum sa mai inhate o feliuta de cascaval. Aceasta a doua specie - politicianul - in general se tine departe de oamenii de rand. Se corcesc intre ei, fac afaceri intre ei, desi la televizor si in conferinte de presa dau cu baioneta unu-ntr-altul de ai zice ca sunt dusmani de moarte. In realitate, dupa ce au livrat circul pentru popor, se pupa pe bot si mai pun de o afacere. In general, afacerile lor se invart in jurul banilor publici, bugetul public este pusculita pe care o sparg cand si de cate ori au chef.
L-am auzit, deunazi, pe seful statului trambitand incruntat ca "originea risipei banilor publici se afla intr-un comportament politic de natura populista". O fi si asta, dar e ciudat sa o auzi de la un politician care, in urma cu un an, sustinea sus si tare majorarea salariilor profesorilor cu 50% cand criza economica ranjea la fereastra. Asta nu a fost populism? Si mai e o chichita pe care presedintele o trece cu vederea: praduirea banilor publici chiar de catre ministrii pusi de el. Daca ma insel, accept bucuros critici de la oricine imi va demonstra ca ministra Iacob-Ridzi, ori Elena Udrea au ajuns in Guvern multumita altor merite decat inaltelor competente de profesioniste.
Vineri 26.06.2009 (Daniel Man)
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Oameni si supraoameni (Marti 19.08.2008)
Desteapta-te, romane! (Vineri 13.06.2008)
Arsenalul altora (Joi 10.04.2008)
Cronica unei demisii anuntate (Vineri 21.03.2008)
Galceava presedintilor cu presa (Luni 17.03.2008)
Curat uninominal (Vineri 14.03.2008)
Sa nu faci ce face popa...?! (Joi 13.03.2008)
Fata tatii cea desteapta (Luni 10.03.2008)
Stai in poala mea! (Luni 25.02.2008)
Kosovo, "precedentul" care a incins spiritele (Miercuri 20.02.2008)
Bíró sau Groza? (Vineri 07.12.2007)
Sfanta comoditate sau orzul pe gaste (Vineri 19.10.2007)
Plantati panouri! (Luni 20.08.2007)
Ne-a murit (Joi 09.08.2007)
Cioara vopsita, ca simbol (Miercuri 25.07.2007)
Pagini :  Pagina precedenta  1   2  3  4  5  6  7   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro