Realitatea bihoreana - Stiri - Economie

Realitatea bihoreana
Marti 17.07.2018
  Home
  Editorial
  Actualitate
  Economie
  Politica
  Sport
  Agenda
  Starea vremii
  Horoscop
  Arhiva
  Contact

  MEMBRI  
Cont
Parola
Inregistrare 
am uitat parola
Economie
Speculantii, plosnitele din piete »» "Baietii destepti" cumpara de la supermaketuri si vand in piete la preturi mult mai mari
Oradea are, de cativa ani, fara ca acest lucru sa fie si adevarat, producatori de avocado, portocale, ananas, lamai si banane, semn ca agricultura bihoreana a intrat de mult in Europa. "Producatorii de fructe exotice" isi fac veacul in toate pietele Oradiei si in judet, unde isi vand nestingheriti produsele de "cultura proprie". In realitate avem... citeste »
Faliment si saracie »» Masurile anti-criza luate de Guvern sunt frectie la picior de lemn
Perioada dificila pe care o traverseaza atat persoanele fizice cat si mediul de afaceri fac de la o luna la alta incasarile la bugetul de stat sa fie mai reduse. Conform datelor Ministerului de Finante, in primul trimestru al anului, sumele atrase la pusculita statului au fost mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. In nenumarate... citeste »
Economie
Bancile au taiat din dobanzile la credite
Bancile comerciale sunt gata sa taie din dobanzile la credite si depozite, in cazul BCR, o decizie in acest sens urmand sa fie luata cel mai devreme la sfarsitul acestei luni. BCR si celelalte banci comerciale insa, ca de altfel si agentii economici, asteapta un semn de la BNR pentru a scadea dobanda de referinta cu cel putin 1%. Numai asa s-au... citeste »
Redeventa pentru taximetristi
Taximetristii oradeni vor scapa incepand de anul viitor de taxa de parcare dar vor plati anual o redeventa anuala. Noile masuri au fost stabilite in urma discutiilor pe care reprezentantii Asociatiei Camera Judeteana a Taximetristilor Bihor le-au avut marti si miercuri cu Primaria Oradea. Principalele prevederi cu privire la care s-au purtat... citeste »
Numiri noi la directia Agricola si OJCA
Prin Ordin al ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, ieri a fost numita oficial in functie noua conducere a Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bihor si noii sefi ai Oficiului Judetean pentru Consultanta Agricola. Astfel, in ciuda tuturor asteptarilor, DADR s-a ales cu un director coordonator, in persoana aceluiasi Florian... citeste »
Garantarea a 90% din valoarea creditului
Consiliul Concurentei a avizat si a trimis Comisiei Europene notificarea schemei de ajutor de stat privind facilitarea accesului la finantare, in actuala perioada de criza economica si financiara, prin garantii de stat acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari, initiata de Banca de Export-Import a Romaniei - EximBank.
Aceasta garanteaza, in... citeste »
Noi reglementari privind biletul la ordin
Legea privind aprobarea OUG nr. 39/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin a fost promulgata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial. Unul dintre amendamentele asupra reglementarilor referitoare la cambie prevede ca aceasta trebuie... citeste »
Tarife mai mici pentru terasele sezoniere
Proprietarii de terase pot rasufla usurati. Dupa ce, anul trecut, administratia locala a modificat regulamentul de functionare a teraselor sezoniere, impunand administratorilor localurilor din zona centrala sa aiba un singur rand de mese desfasurate pe lungimea frontului fatadei, acum executivul local sare in sprijinul oamenilor de afaceri,... citeste »
"Pastorul" vine in sprijinul crescatorilor de oi si capre
"Pastorul" vine in sprijinul crescatorilor de oi si capre Asociatia Crescatorilor de Oi si Capre "Pastorul" din Husasau de Tinca a organizat sambata, 9 mai, la Scoala generala din comuna, o intalnire cu crescatorii de ovine si caprine, membri ai asociatiei, si nu numai, pentru a-i ajuta la intocmirea dosarelor pentru subventii pe cap de oaie si capra.... citeste »
Legea disciplinei a accelerat blocajul
Legea privind disciplina contractuala a fost abrogata, aceasta stabilind clauzele obligatorii ale unui contract comercial si impunea penalitati pentru neachitarea obligatiilor scadente, invocand ca actul normativ nu a limitat blocajul financiar, ci, dimpotriva, a afectat firmele.
Prin promovarea Legii nr. 469/2002 privind unele masuri pentru... citeste »
Plata forfetarului se impune chiar si la suspendare »»» Se ia in calcul data la care suspendarea sau radierea devine efectiva
Noul impozit minim pe profit (impozitul forfetar), intrat in vigoare vineri, va trebui sa fie platit chiar si de contribuabilii care au cerut deja suspendarea sau radierea, pentru ca nu se ia in consideratie data la care este depusa cererea, ci cand devine efectiva, conform unor date ale Oficiului National al Registrului Comertului... citeste »
Inactive pentru nedepunerea declaratiilor
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a declarat inactive peste 780 de societati comerciale care nu au depus nicio declaratie la doua termene consecutive si carora nu li s-a aprobat, la cerere, un regim derogatoriu.
Masura a fost luata prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 363/2009 pentru aprobarea Listei contribuabililor declarati... citeste »
ALTE ARTICOLE DIN ACEASTA CATEGORIE
Depunerea declaratiilor pentru nerezidenti (Luni 09.02.2009)
Saptamana aceasta»»Se schimba legislatia autorizatiilor de constructie (Luni 09.02.2009)
S-au ieftinit materialele de constructii»»Depozitele de materiale de constructii reduc preturile si personalul (Luni 09.02.2009)
Subventii pentru tinerii care se intorc la sate (Vineri 06.02.2009)
Sindicalistii de la InterOil»»Invinsi de mamutul american Bunge (Vineri 06.02.2009)
Codul de Bune Practici, o aiureala (Miercuri 04.02.2009)
Bugetul arunca in aer masurile anticriza (Miercuri 04.02.2009)
Incidentele de plata, doar prin intermediul bancilor (Luni 02.02.2009)
Decalogul urgentelor in planul anticriza (Luni 02.02.2009)
CAS-ul angajatului creste cu un punct (Luni 02.02.2009)
Fondul de pensii private, plafonat (Luni 02.02.2009)
Din cauza neregulilor de la Orizont Vest Oradea..Secretarul general al BVB va fi destituit (Vineri 30.01.2009)
Firmele pierd sute de milioane de euro (Joi 29.01.2009)
In 2009, din cauza crizei economice,»»Statul, singurul partener stabil (Joi 29.01.2009)
Tarifele pentru traficul intern cresc cu 20% (Miercuri 28.01.2009)
Pagini :  Pagina precedenta  1  2  3  4  5  6   7  8  9  10   Urmatoarea pagina 
Realitatea Romaneasca


© 2001 - 2018 Realitatea Bihoreana. Toate drepturile rezervate.contact


abonamente | redactia | termeni si conditii | confidentialitate | copyright | suport tehnic
Valid HTML 4.0 Transitional
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro